foto: REUTERS/SCANPIX
Zirnekļu cīņas burkā? Krievijas Valsts domē prasa "Russia Today" vadītājas atvainošanos par skandalozo ierosinājumu
Margarita Simonjana nedaudz pārcentusies
Pasaulē
2023. gada 4. oktobris, 15:44

Zirnekļu cīņas burkā? Krievijas Valsts domē prasa "Russia Today" vadītājas atvainošanos par skandalozo ierosinājumu

Jauns.lv

Krievijas Valsts domes deputāte no Sibīrijas Altaja novada Marija Prusakova pieprasījusi valsts propagandas tīkla “Russia Today” galvenās redaktores Margaritas Simonjanas atvainošanos par ierosinājumu virs Sibīrijas uzspridzināt kodolbumbu, lai šādi iebiedētu Rietumus un vienlaikus padarītu nelietojamas visas elektroniskās ierīces.

“Jums vismaz ir jāatvainojas visiem Sibīrijas iedzīvotājiem un jo īpaši tiem, kuri vēl šodien daudzus gadu desmitus cieš no Semipalatinskas poligona izmēģinājumu sekām,” viņa paziņoja.

Sibīrieši kā dziļu apvainojumu uztvēra Simonjanas vēlmi virs Sibīrijas sarīkot kodolsprādzienu, “lai jūsu bērni skolā nekompleksētu vienaudžu vidū par to, ka viņiem nav gadžetu.”

Simonjana paudusi, šķiet, līdz šim skandalozāko ideju — uzspridzināt virs Sibīrijas kodolbumbu, lai ar šādu kodolultimātu iebiedētu Rietumus un liktu tiem pārtraukt Ukrainas atbalstīšanu. Vienlaikus, kā uzskata Simonjana, tiktu nošauts otrs zaķis — vairs nestrādātu nekāda elektronika.

Vienlaikus viņa stāsta, ka šāda sprādziena gadījumā nebūšot nekādas kodolziemas, neviens nesaslimšot ar onkoloģiskām kaitēm.

“Mēs atgriezīsimies kaut kādā 1993. gadā ar vadu telefoniem. Dzīvojām taču brīnišķīgi! Nu patiešām, es pat nopriecātos!” sacīja Simonjana, kura pati ļoti aktīvi izmanto visus civilizācijas labumus, tostarp elektroniskās ierīces. "Vismaz man nevajadzēs skaidrot saviem bērniem, kādēļ visiem ir gadžeti, bet viņiem nav."

"Nevienam nav!" Simonjana priecātos par šādu perspektīvu un pasteidzas pakratīt dūri. "Šī opcija saglabājas. Un tā vēl ir vishumānākā!"

Nenogurstošās Ukrainas kara kūrējas Simonjanas pēdējo dienu agresīvās retorikas saasināšanās ir saprotama, jo pavisam nesen drons trāpīja netālu no viņas dzimtas mājas Adlerā, un propagandiste ir manāmi satrūkusies.

Simonjana nav vienīgā ar "asprātīgām" idejām, kas saistītas ar kodolieročiem. Krievijas propagandisti pēdējā laikā sākuši apzelēt kodoltriecienu tēmu tik ikdienišķi, it kā runa būtu par aiziešanu uz veikalu.

Kremlis pasteidzās karstgalvei uzliet aukstu ūdeni. Krievija nav izgājusi no kodolizmēģinājumu aizlieguma režīma un “tādēļ nedomāju, ka šādas diskusijas ir iespējamas,” paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs. Viņš aicināja neaizmirst, ka Simonjana nestrādā Krievijas varas institūcijās un nepauž oficiālo Kremļa nostāju.