"Pēc provizoriska novērtējuma — nekā nopietna": soctīklu lietotājus uzjautrina Pleskavas apgabala gubernatora reakcija pēc vairāku lidmašīnu iznīcināšanas
Mihails Vederņikovs (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 30. augusts, 22:58

"Pēc provizoriska novērtējuma — nekā nopietna": soctīklu lietotājus uzjautrina Pleskavas apgabala gubernatora reakcija pēc vairāku lidmašīnu iznīcināšanas

Jauns.lv

Kaut gan Krievijas ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz ārkārtas dienestiem, ziņoja, ka dronu uzbrukumā Pleskavas lidostai ir sabojātas četras smagās transporta lidmašīnas "Il-76", soctīklu lietotājus uzjautrināja Pleskavas apgabala gubernatora Mihaila Vederņikova pirmā reakcija, ka nekas īpašs nav noticis.

"Pēc sākotnējiem novērtējumiem, nav nekā nopietna, taču naktī par to pārliecināties ir grūti," viņš rakstīja savā "Telegram" kanālā.

Gubernatora "nekas nopietns" tika uzņemts ar ironiskiem smiekliem.

Aculiecinieki vēstīja, ka otrdienas vakarā plkst. 23.40 Pleskavas lidostā nogranduši sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks. Pleskavas iedzīvotāji rakstīja, ka no lidostas ir dzirdamas skaņas, kas līdzīgas automātu kārtām.

Pleskavas lidostai uzbrukuši apmēram 20 līdz 25 bezpilota lidaparāti, kurus Krievijas karaspēks mēģināja notriekt ar strēlnieku ieročiem.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs tīmekļa medijam UNIAN sacīja, ka nakts triecienā Pleskavas lidlaukam iznīcinātas četras transporta lidmašīnas "Il-76".

Dronu uzbrukums Pleskavas lidostai Krievijā, 80 km no Latvijas robežas. 2023. gada augusts

Aculiecinieki vēstīja, ka otrdienas vakarā, 29. augusta, vakarā plkst.23.40 Pleskavas lidostā nogranduši sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks. Pleskavas iedzīvotāji raksta, ka ...

gallery icon

Krievijas prezidenta preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievijas varasiestādes vēl nezina, no kurienes tieši atlidoja droni, kas naktī uzbruka lidlaukam Pleskavā.

Pirms Peskova komentāra izskanēja Kremļa propagandistu spekulācijas, ka droni uz Pleskavu varētu būt lidojuši nevis no Ukrainas, bet gan no Baltijas valstīm. Vladimirs Solovjovs jau aicināja nolīdzināt Baltijas valstis ar zemi.

Pleskava atrodas apmēram 800 kilometrus no Ukrainas robežas, bet Pleskavas apgabals robežojas ar Latviju un Igauniju. Pleskavā ir bāzēts 334. militārā transporta aviācijas pulks.