Pasaulē
2023. gada 30. augusts, 07:21

VIDEO: 80 kilometrus no Latvijas robežas Pleskavā lidosta pakļauta dronu uzbrukumam; sabojātas četras lidmašīnas

Jauns.lv/LETA

Krievijas Aizsardzības ministrija atvaira dronu uzbrukumu Pleskavas lidostai, kurā sabojātas četras lidmašīnas, trešdienas rītā paziņoja Pleskavas apgabala gubernators Mihails Vederņikovs.

"Es kopš incidenta sākuma personīgi atrodos uz vietas. Saskaņā ar provizorisku informāciju upuru nav. Postījumu mērogs tiek precizēts," rakstīja gubernators.

Krievijas ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz ārkārtas dienestiem, ziņoja, ka dronu uzbrukumā Pleskavas lidostai ir sabojātas četras smagā transporta lidmašīnas "Il-76". TASS arī ziņoja, ka ir slēgta gaisa telpa virs Maskavas Vnukovas lidostas.

Aculiecinieki vēstīja, ka otrdienas vakarā plkst.23.40 Pleskavas lidostā nogranduši sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks. Pleskavas iedzīvotāji rakstīja, ka no lidostas ir dzirdamas skaņas, kas līdzīgas automātu kārtām.

Dronu uzbrukums Pleskavas lidostai Krievijā, 80 km no Latvijas robežas. 2023. gada augusts

Aculiecinieki vēstīja, ka otrdienas vakarā, 29. augusta, vakarā plkst.23.40 Pleskavas lidostā nogranduši sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks. Pleskavas iedzīvotāji raksta, ka ...

gallery icon

Pleskavas lidostai uzbrukuši apmēram 10 bezpilota lidaparāti, kurus Krievijas karaspēks mēģināja notriekt ar strēlnieku ieročiem.

Pleskavā ir bāzēts 334.militārā transporta aviācijas pulks. 

Pleskava atrodas apmēram 800 kilometrus no Ukrainas robežas, bet Pleskavas apgabals robežojas ar Latviju un Igauniju.