foto: Foto: ddp/abaca press/ Vida Press
"Pārdodu bērnu kurpītes, nevalkātas," krievu "Telegram" kanāls prātam neaptverami ņirgājas par Čerņihivas upuri - sešgadīgo Sofiju
Prātam neaptverami, taču Krievijas kara atbalstītāju reakcija uz Čerņihivā notikušo mēdz būt arī joki par mirušiem bērniem. (Foto: ddp/abaca press/ Vida Press)
Pasaulē
2023. gada 21. augusts, 17:09

"Pārdodu bērnu kurpītes, nevalkātas," krievu "Telegram" kanāls prātam neaptverami ņirgājas par Čerņihivas upuri - sešgadīgo Sofiju

Jauns.lv

Kremļa atbalstītāju sociālos tīklus, domājams, var sadalīt kā aisbergu - ir tā redzamā daļa, kur krājas oficiāli propagandas paziņojumi, ir agresīvāka militāro blogeru daļa, kurā atrodama Kremlim tīkami pasniegta kara brutalitāte, un tad ir pati pagrīde - kurā, šķiet, saturu veido no sirds un prāta atbrīvotie.

Sociālajos tīklos pēc nesenā uzbrukuma Čerņihivai plaši atrādīts kāda visnotaļ populāra Kremļa uzsāktā kara atbalstītāja "Telegram" konts "Alex Parker Returns".

Šajā kanālā regulāri nicināti un apsmieti ukraiņi. Izrādās, tā veidotāji gatavi ķerties klāt pat bērniem, arī tiem, kurus Putina karaspēks nonāvējis ar raķetēm.

Kāds no ierakstiem sastāv no bildes ar piemiņas vietu mazgadīgai meitenei un teksta: "Čerņihiva. Pārdodu bērnu kurpītes, nevalkātas."

foto: Telegram
Šādi par Čerņihivas postažu un ciešanām joko "Telegram" Kremļa atbalstītāju grupās.

Teksts ir aizgūts no izdomāta, ļoti populāra šausminoša, īsstāsta, kuru nereti piedēvē rakstniekam Ernestam Hemingvejam, taču skaidra šī sešu vārdu teikuma izcelsme nav zināma.

Šoreiz konkrētajā "Telegram" grupā tas izmantots, lai pasmietos par raķešu apšaudes upuri - bērnu Čerņihivā.

Okupantu izpostītā Čerņihiva pēc raķetes trieciena Drāmas teātrim 2023. gada 19. augustā

gallery icon

Vēl jo vairāk sirdi lauž krievu valodā rakstīto komentāru un emotikonu gūzma pie šī ieraksta - ir redzams, ka lielam skaitam kanāla sekotāju tas ir licies pat ļoti smieklīgi.

Okupanti nebeidz terorizēt Ukrainas iedzīvotājus

Viņa ir viena no septiņiem cilvēkiem, kuri zaudēja dzīvību okupantu raidītas ballistiskās raķetes triecienā Čerņihivas teātrim, kur tobrīd notika dronu izstāde un atradās daudz civiliedzīvotāju.

Sofija bija vienīgais un ilgi gaidītais bērns viņas vecāku Olgas un Oleksandra ģimenē. Patlaban Sofijas māte atrodas slimnīcā, savukārt tētis ir armijā un cīnās par Ukrainas brīvību, informē viņu ģimenes draugs.