foto: IMAGO/SNA
"Labāk par eksotiskajām salām!" Putina izdancinātā bijusī Austrijas ārlietu ministre jūsmo par dzīvi Krievijas sādžā
Karīna Kneisla Krievijā
Pasaulē
2023. gada 16. augusts, 16:27

"Labāk par eksotiskajām salām!" Putina izdancinātā bijusī Austrijas ārlietu ministre jūsmo par dzīvi Krievijas sādžā

Jauns.lv

Dzīve Krievijas Rjazaņas apgabala ciemā ir labāka par eksotiskajām Maldīvām un Seišelām, apgalvo bijusī Austrijas ārlietu ministre Karīna Kneisla.

Putins ierodas Austrijas eksministres Kneislas kāzās un uzdejo ar līgavu

Bijusī Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisla, kura savās kāzās dejoja ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, pametusi valsti, ziņo "The Washington ...

gallery icon

"Man patīk šejienes dzīve. Es saprotu šo pasauli, es to sapratu, kad biju meitene. Omītes, ābolīši, vasara, peldēties upē. Tā ir laba dzīve," viņa sacīja Krievijas ziņu aģentūrai TASS.

Viņai "nevajag nekādas Maldīvas vai Sešelas", dzīve Rjazaņas apgabala ciemā ir labāka. 

Bijusī Austrijas ārlietu ministre Karīna Kneisla, kura pameta Austriju apsūdzību dēļ par sakariem ar Krieviju, īrē māju Petrušovas ciemā, kur ieradās pēc Sanktpēterburgas starptautiskā ekonomikas foruma.

"Tagad visa pasaule zina, kur ir manas mājas," viņa sacīja.

Augusta sākumā žurnālisti tikās ar Kneislu vietējos svētkos "Vasaras kronis". Bijusī ministre stāstīja, ka draugi viņai palīdzējuši īrēt māju Petrušovā. “Es samaksāju par vēl vienu mēnesi, un tad jau redzēsim. Es neko nezinu par savu nākotni, neko," sacīja Kneisla.

Pēc viņas teiktā, Petrušovā viņa turpina rakstīt grāmatas, pasniegt. Tāpat viņa ir uzaicināta strādāt Sanktpēterburgas Valsts universitātē. Universitātes tīmekļa vietnē Karina Kneisla ir norādīta kā centra vadītāja.

Karīna Kneisla vadīja Austrijas Ārlietu ministriju no 2017. līdz 2019. gadam. Viņa ieņēma šo amatu saskaņā ar galēji labējās Austrijas Brīvības partijas kvotu, kas 2016. gadā  noslēdza  līgumu par  sadarbību ar "Vienoto Krieviju".

2018. gadā bijusī ministre izpelnījās mediju uzmanību, dejojot kāzās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. 2020. gadā Kneisla  kļuva par  “Rosņeftj” direktoru padomes locekli, kuru viņa ieņēma līdz 2022. gada maijam, kad  iesniedza  atkāpšanos no amata saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

2022. gada jūlijā Kneisla pastāstīja laikrakstam “The Washington Post”, ka draudu dēļ viņa pametusi dzimteni. Kādu laiku pēc tam viņa dzīvoja Libānā. 2023. gada jūnijā viņa pastāstīja TASS, ka nopietni apsver pārcelšanos uz Krieviju.