Putins ar Šoigu ierunās bērnu iemīļoto "Zibens Makvīna" Krievijas analogu, kurš ar draugiem piedalīsies "specoperācijā"?
"Kapeika" plakāts (foto: no cybersports.ru)
Pasaulē
2023. gada 15. augusts, 18:14

Putins ar Šoigu ierunās bērnu iemīļoto "Zibens Makvīna" Krievijas analogu, kurš ar draugiem piedalīsies "specoperācijā"?

Jauns.lv

Veicinot importaizvietošanu, bet būtībā ierasti nozogot idejas, Krievijā būs bērnu iemīļotās “Pixar” animācijas filmas “Vāģi” analogs, taču saskaņā ar pašreizējo gaisotni tam būs politiska pieskaņa — simboliski atveidotās nodevējas Ukrainas “atgriešana ģimenes apskāvienos”.

Ar jaunās animācijas filmas “Kapeika” ideju Kompānija “Grom” iepazīstināja Kino fondā. Paredzams, ka automašīnu lomas ierunās arī pazīstami Krievijas politiķi.

Prezentācijas laikā parādīja slaidu ar tiek politiķiem, kuri esot piekrituši ierunāt epizodiskos varoņus. Šo politiķu vidū Krievijas prezidents Vladimirs Putins, premjerministrs Mihails Mišustins, aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, vicepremjers, rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs, kā arī odiozie Valsts domes frakciju vadītāji un kvēli “specoperācijas” piekritēji Sergejs Mironovs un Genādijs Zjuganovs.

Autori paziņoja, ka “no visiem norādītajiem pagaidām tikai viens cilvēks nav apstiprinājis” savu dalību, taču nekonkretizēja, kurš.

Filmas producents Arturs Gulumjans neslēpj, ka atšķirībā no tīri izklaidējošā amerikāņu oriģināla, krievu variants būs politisks atspoguļojot Krievijas invāziju Ukrainā, kuru krievi uzskata par atšķēlušos impērijas provinci, kurai nav tiesību pastāvēt.

“Divi galvenie varoņi: Kapeika un Zapiks. Tie ir mūsdienu politiskās situācijas prototipi. Kapeika ir mūsu valsts pārstāvis, Zapiks pārstāv valsti, kurā to ražo,” viņš izteicās aģentūrai TASS. Acīmredzami Zapiks ir tiešs mājiens uz “Zaporožec” automobili, kuru ražoja Ukrainas pilsētā Zaporižjā.

“Starp viņiem ir draudzība, brālība, attiecības. Tad pēc antagonista gribas notiek nodevība. Zapiks piespiedu kārtā pārvēršas par nodevēju. Mūsu varoņu uzdevums ir noiet visu šo ceļu, atgriezt Zapiku ģimenes klēpī. Jā, viņi piedzīvo nodevību, taču galu galā viss atgriežas kā bijis. Šie personāži ir, galvenokārt, pagājušās paaudzes mašīnas,” viņš sacīja.