Kims Čenuns aicinājis gatavoties iespējamam karam
foto: EPA/Scanpix
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.
Pasaulē
2023. gada 10. augustā, 11:35

Kims Čenuns aicinājis gatavoties iespējamam karam

Jauns.lv

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns nomainījis bruņoto spēku virspavēlnieku un aicinājis gatavoties iespējamam karam, ieroču ražošanas palielināšanai un militāro mācību paplašināšanai, ziņo "Reuters".

Kims Čenuns aicinājis gatavoties iespējamam karam...

Kā tiek ziņots, Kims Čenuns sniedzis paziņojumu Centrālās militārās komisijas sēdē, kurā apspriesti pretpasākumu plāni Ziemeļkorejas ienaidnieku savaldīšanai, kādi tieši - netiek nosaukts.

Tāpat kļuvis zināms, ka Kims Čenuns atstādinājis valsts galveno ģenerāli, kurš šajā amatā noturējās aptuveni septiņus mēnešus. Augsta līmeņa militārista atstādināšanas iemesli arī netiek atklāti.

Par Ziemeļkorejas ģenerālštāba jauno priekšnieku kļuvis Ri Jons Gils, kurš iepriekš ieņēmis valsts aizsardzības ministra amatu.

Pēc aģentūras rīcībā esošās informācijas, Kims arī izvirzījis mērķi paplašināt ieroču ražošanas jaudas. Pagājušajā nedēļā viņš apmeklēja ieroču rūpnīcas, kur aicināja ražot vairāk raķešu dzinēju, artilērijas un cita veida bruņojumu.

Kims arī aicināja militārpersonas rīkot mācības, izmantojot valsts jaunākos ieročus un tehniku, lai uzturētu kaujas gatavību.

Ziemeļkoreja un Krievija