Pasaulē
2023. gada 21. jūlijs, 15:48

VIDEO: “Staļina dāvana poļiem!” Putina nesenā retorika par Poliju atgādina pirmskara runas par Ukrainu

Jauns.lv

Prezidents Vladimirs Putins piektdien apsūdzēja NATO dalībvalsti Poliju teritoriālās ambīcijās bijušajā Padomju Savienībā, un sacīja, ka jebkāda agresija pret Krievijas kaimiņvalsti un tuvo sabiedroto Baltkrieviju tiks uzskatīta par uzbrukumu Krievijai. Papildus tam Putins izcēlās arī ar savdabīgu sakāmo par Polijas rietumu daļu.

Maskava reaģētu uz jebkādu agresiju pret Baltkrieviju, (kas veido sava veida līdz galam nedefinētu “valstu savienību” ar Krieviju) “ar visiem mūsu rīcībā esošajiem līdzekļiem”, Putins televīzijā izskanējušajās piezīmēs sacīja savas Drošības padomes sēdē.

Kā zināms, Varšavas Drošības komiteja trešdien nolēma pārvietot atsevišķas militārās vienības uz Polijas austrumiem pēc Krievijas algotņu grupējuma “Vagner” ierašanās Baltkrievijā.

Trešdien “Vagner” saimnieks Jevgeņijs Prigožins videoierakstā sveica savus kaujiniekus Baltkrievijā, sakot, ka viņi pagaidām vairs nepiedalīsies karā Ukrainā, bet apkopos spēkus Āfrikai un apmācīs Baltkrievijas armiju.

Polija veikusi militārās mācības pavisam netālu no Krievijai piederošā Kaļiņingradas apgabala

Polijas bruņotie spēki pirmdien, 17. aprīlī, veica pretuzbrukuma mācības netālu no Krievijai piederošā Kaļiņingradas apgabala, simulējot stratēģiski svarīgā Vislas kanāla ...

gallery icon

Putins savā uzrunā arī sacīja, ka presē esot izskanējušas ziņas par “Polijas un Lietuvas plāniem veidot militāru vienību”, kas tikšot izmantota operācijām Ukrainas rietumos, un “galu galā okupēt tur teritoriju”.

“Ir labi zināms, ka viņi sapņo arī par baltkrievu zemēm,” viņš sacīja, nepamatojot arī šo apgalvojumu.

"Vagner" grupējums, skanot iedzīvotāju atbalstam, pamet Rostovu pie Donas

Algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki naktī uz svētdienu (25. jūniju) atstājuši Rostovu pie Donas,

gallery icon

“Bet, kas attiecas uz Baltkrieviju, tā ir daļa no valstu savienības. Vērsties ar agresiju pret Baltkrieviju nozīmēs vērsties ar agresiju pret Krievijas Federāciju,” sacīja Putins. “Mēs uz to reaģēsim ar visiem mūsu rīcībā esošajiem līdzekļiem.”