Pasaulē
2023. gada 20. jūlijs, 12:54

Policija mēģina noķert netālu no Berlīnes klejojošu lauveni

Jauns.lv

Iedzīvotājiem reģionā uz dienvidiem no Vācijas galvaspilsētas tika pavēlēts palikt telpās, kamēr iestādes meklē, viņuprāt, brīvībā esošu lauvu, ziņo vācu laikraksts "Deutsche Welle".

Ceturtdien Potsdamā, Vācijas galvaspilsētas nomalē, tika pamanīts "brīvībā izmucis, bīstams dzīvnieks", par kuru ir aizdomas, ka tas ir izbēdzis liels kaķis, paziņoja policija.

Varasiestādes izmanto helikopterus, lai izsekotu, viņuprāt, lauvas mātīti, un ir aicinājušas iedzīvotājus palikt telpās, ziņoja sabiedriskā raidorganizācija "rbb".

foto: AP/Scanpix
Policisti koordinē savvaļas dzīvnieka meklēšanu dzīvojamā rajonā Teltovā, Vācijā.

Policija paziņoja, ka dzīvnieka meklēšanas operācijā piedalās arī veterinārie speciālisti un mednieki.

Tiek ziņots, ka iedzīvotāji ir saņēmuši brīdinājuma ziņojumus, izmantojot brīdinājuma lietotnes. Cita starpā viņi tika aicināti neiet pastaigās pa mežu un meklēt patvērumu savās mājās vai automašīnās, ja ieraudzīs dzīvnieku.

Policija paziņoja, ka informāciju par dzīvnieka klātbūtni ir saņēmusi no aculieciniekiem, kuri ir nofilmējuši, kā tas uzbrūk un nogalina savvaļas cūku.

Policija norādīja, ka nezina, no kurienes dzīvnieks varētu būt nācis, un pārbaudīja zooloģiskos dārzus, cirkus un dzīvnieku patversmes. Visi apgalvoja, ka lauvenes nav pazudušas.

"Mēs esam izvietojuši milzīgus spēkus notikuma vietā, lai aizsargātu iedzīvotājus," sacīja policijas pārstāvis.

Iespējamās lauvenes meklēšana ir koncentrēta Kleinmachnovas pašvaldībā Berlīnes dienvidu malā. Pašvaldībā ir aptuveni 20 000 iedzīvotāju.

Pašvaldības preses pārstāve sacīja, ka bērnudārzu bērni netiek ielaisti apkārtējos dārzos un ka tirgotājiem tirgū ir ieteikts pašlaik neizvietot stendus.

"Šādas lietas nenotiek katru dienu," viņa teica.