Pasaulē
2023. gada 28. jūnijs, 08:04

Krievijas raķešu triecienā ļaužu pilnā restorānā Kramatorskā nogalināti 9 cilvēki, tostarp trīs bērni

Jauns.lv/LETA

Otrdien notikušajā Krievijas raķešu triecienā restorānam Doneckas apgabala Kramatorskā nogalināto skaits pieaudzis līdz deviņiem, šorīt paziņojis Ukrainas avārijas dienests un amatpersonas.

Starp nogalinātajiem ir trīs pusaudzes - viena 17 gadus veca meitene un divas 14 gadus vecas māsas.

Sākotnēji tika ziņots par 8 upuriem, bet vēlāk no gruvešiem izvilkts zēna ķermenis.

"Glābēji no gruvešiem izcēla puiša līķi," sacīja Kramatorskas mērs Aleksandrs Gončarenko.

Savukārt ievainoto skaits palielinājies līdz 60. Cietušo vidū ir arī vismaz viens bērns. Glābēji turpina pārmeklēt sagrautā restorāna drupas.

Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko iepriekš informēja, ka "divas raķetes tika izšautas uz Kramatorsku (..), uz ēdināšanas iestādi pilsētas centrā, kur atradās liels skaits civiliedzīvotāju".

foto: Ekrānuzņēmums
Raķešu trieciena brīdī restorānā atradās diezgan daudz cilvēku.

Viens no restorāna "Ria Pizza" pavāriem, 32 gadus vecais Ruslans, ziņu aģentūrai AFP teica, ka trieciena brīdī restorānā atradās diezgan daudz cilvēku, piebilstot, ka viņam paveicies.

Komentējot raķešu triecienu restorānam Kramatorskā, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien savā ikvakara videouzrunā sacīja, ka Krievija ir pelnījusi tikai "sakāvi un tribunālu, taisnīgu un likumīgu tiesu visiem Krievijas slepkavām un teroristiem".

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins šodien paziņoja, ka sākta notikušā izmeklēšana.

"Vakarā, kad cilvēki atgriezās mājās no darba, tika izšautas divas raķetes "Iskander". Krievijas noziedzīgais režīms turpina terora taktiku pret miermīlīgajiem ukraiņiem," sacīja Kostins.

Kramatorska, kurā pirms kara dzīvoja aptuveni 150 000 cilvēku, atrodas aptuveni 30 kilometrus no frontes līnijas.