Pasaulē
2023. gada 16. jūnijs, 11:44

VIDEO: ukraiņu specvienība glābj slīkstošus okupantus, kamēr citi okupanti pa viņiem šauj

Jauns.lv

Simbolisma un likteņa ironijas pārbagāta kaujas operācija nesen veiksmīgi noslēgusies Ukrainas bruņoto spēku Speciālo operāciju spēku karavīriem. Viņi teju no filmas “Titāniks” scenārija, zem ienaidnieka atklātas uguns, izglābuši piecus cilvēkus no noslīkšanas applūdušajā Hersonas teritorijā. Tiesa gan daiļās Rozas Bukeiteres starp izglābtajiem nebija – tikai pārbijušies un līdz kaulam samirkuši “vagnerieši” un mobilizētie.

Drīz pēc Kahovkas dambja uzspridzināšanas kļuva zināms, ka Krievijas bruņotie spēki iepriekš bija brīdinājuši lielākoties tikai tās savas vienības, kuru pārziņā bija militārā tehnika, vienkāršos kājniekus atstājot likteņa varā.

Daudziem okupantiem tas beidzās ar teju vai izraidītu pirātu likteni – viņi tika “nogriezti” no sauszemes vai arī pamesti noslīkšanai.

Vienā šādā vietā Ukrainas bruņoto spēku Speciālo operāciju spēki pamanīja bariņu okupantu.

Tika pieņemts lēmums saņemt viņus gūstā, kam blakusefekts attiecīgi būtu šo kaujinieku dzīvību izglābšana.

Ukrainas karavīriem ar laivām veiksmīgi pietuvojoties ienaidnieka grupai, tie ātri vien tika iekrauti un sagatavoti aizvešanai.

Taču no citām okupantu pozīcijām tika atklāta uguns pa laivām, visticamāk šāvējiem apzinoties, ka tiek šauts gan pa ukraiņiem, gan pa savējiem, kurus viņi paši neglāba vai nespēja izglābt.

Neskatoties uz to, visi ieslodzītie tika nogādāti dzīvi piekrastē. Ukrainas SSO karavīri misijas laikā nav cietuši, informē Ukrainas bruņoto Spēku Speciālo operāciju spēku sociālie tīkli.

Krastā, sarunā ar gūstekņiem noskaidrojās, ka okupanti pieder par elitāro uzskatītajai “Storm Z” vienībai.

Šajās vienībās Krievijas Aizsardzības ministrija pulcē labāk apmācītus triecienniekus, kuru uzdevums it kā ir risināt grūtākās situācijas kaujas laukā. Tā apvieno okupantu karavīrus no dažādām citām vienībām.