foto: EPA/Scanpix
Krievijas propagandas impērijas vadītājai ir savdabīgs "miera plāns"
Margarita Simonjana ar Vladimiru Putinu, kuru viņa vienmēr godbijīgi dēvē par "Priekšnieku"
Pasaulē
2023. gada 12. jūnijs, 13:19

Krievijas propagandas impērijas vadītājai ir savdabīgs "miera plāns"

Jauns.lv

Krievijas propagandas impērijas “Russia Today” vadītājai Margaritai Simonjanai ir savdabīgs “miera plāns” karam Ukrainā, kuram ir obligāti jānoslēdzas ar Krievijas uzvaru. To īsumā var noraksturot tā — ko sagrābām — paliek mūsu, ko nesagrābām, bet gribam — to atdod mums, bet Ukrainas pārpalikumam ir jābūt uzticīgai vasaļu teritorijai.

“Protams, ar mums paliek mūsu jaunie reģioni, kas jau ir mūsu jaunie reģioni — tas nav apspriežams. Mūsu reģioni ir mūsu Konstitūcija — cilvēkiem Ukrainā tas var patikt vai nepatikt, taču par to mēs karosim par katru cenu,” saka Simonjana. “Tie reģioni, kuri saskaņā ar mūsu konstitūciju nav mūsējie, bet grib kļūt par mūsējiem — arī kļūst par mūsējiem. Uzvara ir savākt visus, kuri vēlas un kuriem ir jābūt ar mums kaut vai tādēļ, lai viņus nemocītu.”

Ukrainas pārpalikumam, ja tāds būs, Simonjana atvēl pakalpiņu lomu. “Tas, kas paliks pāri no Ukrainas, vairs nevar mūs apdraudēt.”

Simonjana pat dāsni aicina nepievērsties runām par “vēsturisko taisnīgumu”, kas varētu aizvest tālā pagātnē. Šeit tādas valstis kā Ķīna vai Mongolija, kurām savulaik piederēja milzīgas teritorijas pašreizējās Krievijas sastāvā, tieši otrādi, varētu palūgt pastāstīt daudz detalizētāk, taču drošības labad Simonjana ātri pārgāja pie citiem “miera plāna” punktiem.

Toties, lejot krokodila asaras, Simonjana neaizmirsa pieprasīt Ukrainas kara noziedznieku sodīšanu, aprakstot, kādas neaprakstāmas zvērības viņi ir pastrādājuši. Vēl nesen viņa izvērsās garā tirādē pret Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, paužot neizpratni, kā viņš vispār spēj no rītiem mosties, kad Ukrainas armija apšaudot bēgļus, nogalinot sievietes, tostarp grūtnieces, un bērnus. Par savējo "varoņdarbiem" propagandiste, protams, neko nav dzirdējusi.

Sirdi plosoši kadri: okupanti bombardē ļaužu pilnu tirdzniecības centru Ukrainas pilsētā Kremenčukā

gallery icon

Okupanti nogalina Vinnicas iedzīvotājus - ar raķetēm apšaudīta dzīvojamā ēka un birojs

Krievijas raķešu triecienā Ukrainas vidienes pilsētā Vinnicā ceturtdien nogalināti 17 un ievainoti 30 cilvēki, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtējo situāciju dienests ...

gallery icon

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Simonjana nepagurusi attaisno Krievijas rīcību Ukrainā, visās zvērībās vaino ukraiņus, bet Krievija ir absolūti miermīlīga, cenšas nekādi nekaitēt civiliedzīvotājiem, bet tieši Ukraina un Rietumi cenšas izprovocēt Krieviju uz tīšām zvērībām pret civiliedzīvotājiem.

Krievijas propagandas impērijas vadītājas “miera plāns” nav nekas jauns. Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padomes senators no Krimas Sergejs Cekovs jau paziņoja, ka pirms jelkādu sarunu sākšanas Ukrainai ir ne tikai jāatsakās no visām pašlaik Krievijas anektētajām teritorijām, bet arī jāatdod Krievijai Odesas, Harkivas un Mikolajivas apgabali, kā arī jāveic “demilitarizācija”, “denacifikācija” un jānosaka neitrālais statuss. Tikai pēc tam var par kaut ko runāt, paziņoja šis kolaborants.

Kamēr galvenā propagandiste cenšas izlikties par "civilizētu", zemāka ranga nacisti sen neslēpjas. Piemēram, Sergejs Mardans ukraiņus tiešā tekstā dēvē par bomžiem, kas ievākušies Krievijai piederošajā teritorijā, to piegāna un tikai kaut kādu stulbu vietējo likumu dēļ tos nevar izsviest laukā no īpašuma, taču agri vai vēlu atgriezīsies saimnieks ar beisbola nūju un viņus sasitīs, bet daļu iznīcinās. Tieši tāds ir "Speciālās Lielās Tēvijas Militārās Operācijas" uzdevums, uzskata Mardans. 

Viņš savos uzskatos nebūt nav vientuļš, un tādi Krievijas televīzijā skan katru dienu.

Tikmēr bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs nepalaida garām iespēju parādīt sevi kā ākstu, kārtējo reizi iztēlojoties Kijivas ieņemšanu.