Pasaulē
2023. gada 8. jūnijs, 14:29

Putina "labā roka" Patruševs turpina bubināt: nekāda Krievijas un Ukrainas kara nav!

Jauns.lv

Krievijas asiņainajai invāzijai Ukrainā turpinoties jau ilgāk nekā 15 mēnešus, Krievijas Drošības padomes sekretārs un bijušais Federālā drošības dienesta direktors Nikolajs Patruševs spītīgi uzbur citu ainu — nekāda Krievijas un Ukrainas kara nav, ir tikai Amerikas agresija.

"Ukraina ir tikai ierocis Rietumu rokās, un nav nekāda kara starp Krievijas un Ukrainas tautām," paziņoja Patruševs. "Ir tikai atklāta ASV agresija. Turklāt mūsu valsts aizsargā savu tautu un savas teritorijas, un mēs esam pārliecināti par savu uzvaru."

Ne aci nepamirkšķinādams, viņš turpināja tādā pašā garā: "Krīzes ap Ukrainu turpinājums nav izdevīgs nevienam, izņemot ASV."

Protams, neiztika bez Patruševa iemīļotās konspiroloģijas, ka "ASV un tās satelīti" 2020. gadā mēģināja sarīkot valsts apvērsumu Balkrievijā, taču tas tiem neizdevās, bet no šādiem plāniem nav atteikušies.

Plaši izplatīts viedoklis, ka tieši Vladimira Putina tuvākā līdzgaitnieka Patruševa konspiroloģiskais pasaules uzskats bijis galvenais arguments Putina galīgajā lēmumā par iebrukumu Ukrainā un radikālu konfrontāciju ar ASV.

Patruševs nav vienīgā Krievijas augsta ranga amatpersona, kurš publiski izliekas par dumiķīti. Ar līdzīgiem izteikumiem pēc kara uzsākšanas kļuva slavens arī ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Indijā viņu pat izsmēja par apgalvojumu, ka patiesībā tā bija Rietumu uzkūdītā Ukraina, kas uzbruka Krievijai.


Savukārt Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājam Sergejam Nariškinam ļoti patīk regulāri stāstīt, ka tā ir Polija, kas to vien sapņo, kā anektēt Ukrainas teritorijas.

Šīs ir galvenās personas, kuras veido Putina pasaules skatījumu. Vēl ir arī sīkāki gariņi — piemēram, Čečenijas "padišahs" Ramzans Kadirovs, izcili kompetentais aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, kā arī zaļā pūķa cienītājs Dmitrijs Medvedevs, kurš ar kareivīgu riešanu "Telegram" kanālā cenšas radīt iespaidu uz savu saimnieku.