Pēc skandāla Brazīlijā "Google" pārtrauc pārdot vergu tirdzniecības simulatoru
Vergu tirdzniecības simulators (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 26. maijs, 15:20

Pēc skandāla Brazīlijā "Google" pārtrauc pārdot vergu tirdzniecības simulatoru

Jauns.lv

Tehnoloģiju gigants “Google” ir izdzēsis no sava lietotņu veikala skandalozo “Verdzības simulatora” spēli, kas izraisījusi sašutumu Brazīlijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šo spēli Simulador de Escravidão (portugāļu valodā), kas spēlētājiem ļāva pirkt un pārdot melnādainus tēlus, 20. aprīlī bija palaidusi kompānija “Magnus Games”, un pirms izdzēšanas trešdien tā bija lejupielādēta vairāk nekā tūkstoti reižu, vēsta vietējie mediji.

Spēles aprakstā norādīts, ka lietotāji var “mainīt, pirkt un pārdot vergus”, kā arī viņus dažādā veidā spīdzināt. Šos vergus varēja atbrīvot vai izmantot savas bagātības saraušanai. “Novērst verdzības atcelšanu un uzkrāt bagātību,” teikts spēles aprakstā.

Izdzēšanas brīdī spēle saņēma četras zvaigznes no piecām, vienā atsauksmē pat bija rakstīts: “Lieliska spēle laika pavadīšanai. Taču domāju, ka tai pietrūka vairāk mocīšanas iespēju.”

Sociālo mediju lietotāji Brazīlijā pauda sašutumu par šo spēli, un vairāki pazīstami politiķi mudināja valsts amatpersonas likt tehnoloģiju uzņēmumiem ievērot augstākus standartus. 

Prokuratūra sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā šādu spēli bija atļauts izvietot “Google Play Store”, savukārt Brazīlijas Rasu līdztiesības ministrija paziņoja, ka organizējusi apspriedi ar “Google”, lai palīdzētu veidot ar rasismu saistīta satura moderāciju, vienlaikus draudot ar tiesvedību spēles izstrādātājiem.

“Google” pārstāvis BBC paziņoja, ka “Google Play Store” neļauj ievietot “lietotnes, kas veicina vardarbību vai kūda uz naidu pret atsevišķām personām vai grupām, balstoties uz rasi vai etnisko izcelsmi, vai attēlo vai reklamē nepelnītu vardarbību vai citas bīstamas aktivitātes.”

Savukārt “Magnus Games” komentārus nesniedza. Spēles aprakstā kompānija paziņoja, ka tā izveidota “tikai izklaidei. Mūsu studija nosoda verdzību jebkādā izpausmē.” “Viss spēles saturs ir izdomāts un nav saistīts ar noteiktiem vēsturiskiem notikumiem. Visas sakritības ir nejaušas.”

Verdzības tēma Brazīlijā joprojām ir ļoti jūtīga tēma, jo verdzību šajā valstī atcelta tikai 1888. gadā. Brazīlijas vēsturē turp tika atvesti vairāk nekā četri miljoni vergu. 1822. gadā 1,5 miljons no valsts 3,5 miljoniem iedzīvotāju bija vergi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās