Krievija atradusi vainīgo Bahmutas iznīcināšanā
foto: REUTERS/SCANPIX
Marija Zaharova
Pasaulē
2023. gada 22. maijā, 23:54

Krievija atradusi vainīgo Bahmutas iznīcināšanā

Jauns.lv

Ukrainas pilsētu Bahmutu neiznīcināja ne Krievijas armijas aviācija un artilērija, ne Krievijas prezidenta Vladimira Putina "pavāram" Jevgēņijam Prigožinam piederošās algotņu bandas "Vagner" rīkļurāvēji. To iznīcināja Amerikas Savienotās Valstis, ar sev ierasto dzelžaino loģiku dalījās Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.

Krievija atradusi vainīgo Bahmutas iznīcināšanā...

Līdzīgi kā Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs, tikai iztiekot bez psihiatriskās klīnikas līmeņa rupjībām, Marija Zaharova nekavējas komentēt pasaulē notiekošo un paust visfantastiskākās versijas.

Šoreiz Zaharovas uzmanību piesaistīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska izteikumi G7 samitā Japānas pilsētā Hirosimā, kur viņš jau vairāk nekā septiņus mēnešus ilgstošās kaujas par Bahmutu un to izraisīto pilsētas iznīcināšanu salīdzināja ar ASV nomesto atombumbu uz Hirosimu 1945. gada 6. augustā. Viņš sacīja, ka Hirosimas fotogrāfijas pēc bombardēšanas viņam atgādina Bahmutu. "Nekas dzīvs nav palicis, visas ēkas ir sagrautas," sacīja Zelenskis.

"Kāds malacis, jo gan vienu, gan otru sarīkoja Baltais nams," savā "Telegram" kanālā rakstīja Zaharova.

Pirms tam Zaharova Zelenski apsūdzēja Donbasa slaktiņā. Viņu nemaz nesamulsināja, ka jau 2021. gadā histēriskās Krievijas apsūdzības par ukraiņu "genocīdu" pret donbasiešiem sakrita ar gadu, kad Donbasā tika nogalināts vismazākais cilvēku skaits kopš Krievijas sarīkotā "pilsoņu kara" 2014. gadā.

Šīs nacionālās loģikas īpatnības Krievijai ir raksturīgas. Jau pēc invāzijas Ukrainā ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs turpināja ārzemju žurnālistiem apgalvot, ka Krievija nekad un nekur nav uzbrukusi, tā nekaro ar Ukrainu, bet pēc tam par iecienītu versiju kļuva ASV apsūdzēšana Krievijas izprovocēšanā, kaut gan tā joprojām ar Ukrainu nekarojot.

20. maijā Prigožins ar saviem "Vagner" bandītiem paziņoja par Bahmutas pilnīgu ieņemšanu pēc 224 dienu kaujām. Krievijā šīs pilsētiņas ieņemšana tika uzņemta ar gavilēm, Putins plāno apbalvot "varoņus".