foto: AFP/Scanpix
Medvedevs Baltijas valstis nosauc par Krievijas guberņām
Dmitrijs Medvedevs.
Pasaulē
2023. gada 18. maijs, 10:56

Medvedevs Baltijas valstis nosauc par Krievijas guberņām

Jauns.lv

Volodimira Zelenska nupat notikusī vizīte Francijā, kur viņš tikās ar tās prezidentu Emanuelu Makronu nav atstājusi vienaldzīgu bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs Twitter publicējis kārtējās savas “pārdomas par pasaules kārtību.” Šoreiz “gods” ticis arī Baltijas valstīm, kas pieminētas Medvedeva “pārdomās”, un kuras viņš dēvē par “Baltijas guberņām”.

“Kāds cilvēks, kurš sevi dēvē par Francijas prezidentu, pavēstījis, ka Krievija jau ir zaudējusi ģeopolitiski un pārtopot par citu valstu vasali. Republikas prezidentam acīmredzami kaitējusi socializēšanās ar Kijevas narkomānu (acīmredzami domāts Volodimirs Zelenskis, kuru Putina režīma propagandisti cenšas pasniegt kā sociāli nepieņemamu personu – red.). Viņš ieelpoja pārāk daudz siltā Parīzes gaisa, kas sajaukts ar Ukrainas kokaīna atkritumiem, ko izdalīja viņa viesis (viesis – Volodmirs Zelenskis – red.),” aizvainojoši savas pārdomas pauž Dmitrijs Medvedevs, turpinot ģeopolitisku apceri, “jau 2022. gadā NATO mūs laiski atraidīja, kad runa bija par mūsu drošības garantijām. Sak’, lieciet mūs mierā, pašlaik nav jums laika. Bet tagad visas NATO dalībvalstis iet gulēt naktī un mostas no rīta, domājot par Krieviju. Turklāt dažas īpaši gļēvas valstis, kas cieš no izdomātām sāpēm un pārdzīvojumiem, kā, piemēram, īslaicīgi okupētā Polijas un mūsu Baltijas guberņas, ir labi "sasmērējušas sev rokas”. Tāpēc, ja patiešām ir bijis zaudējums, tad tas ir primitīvās NATO politikas dēļ, kas skaidrojams ar tās vēlmi dominēt un spēlēt galveno lomu 21. gadsimtā.

“Runājot par vasaļu atkarību... Paskatieties, kas runā! Eiropa skaistule, tostarp Francija, ir pārvērtusies par padzīvojušu tanti, kas īpaši rūpīgi apmierina visas amerikāņu perversākās iegribas. Un šajā procesā tā ar mazohistisku iekāri kaitē savai ekonomikai un parastajiem eiropiešiem. Kā saka, kāds sainieks, tāds kalps,” savu apceri noslēdz Dmitrijs Medvedevs.

Dmitrijs Medvedevs kopš Krievijas agresijas Ukrainā regulāri ir nācis klajā ar publiskām pārdomām par pasaules kārtību, kur viņa izmantotā leksika, maigi sakot, ir nepieklājīga tāda līmeņa politiķim kā Medvedevs.

Ja sākotnēji viņa komentāri Twitter tika uztverti ar neizpratni, tad jau pavisam drīz daži rietumu politiķi izteicās, ka Medvedevs ir pārvērties par klaunu. Tas, protams, Medvedevam netraucē komentēt un analizēt globālos notikumus, bet vēstījumu saturs allaž liek pabrīnīties.