foto: REUTERS/SCANPIX
Medvedevs kā ieķērusies plate: nāvi Ukrainai!
Dmitrijs Medvedevs
Pasaulē
2023. gada 14. aprīlis, 12:31

Medvedevs kā ieķērusies plate: nāvi Ukrainai!

Jauns.lv

Ar maniakālu uzcītību Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs nepalaidīs garām nevienu iespēju ieknābt Ukrainai, šoreiz izmantojot Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna izteikumus, ka Krievijas invāzijas apstākļos Ukraina šobrīd pastāv, pateicoties ārzemju finansējumam.

Intervijā “Kossuth Rádió” Orbāns izteicās, ka Ukrainas ekonomisko rādītāju kritums ir milzīgs, kas ir pilnībā izskaidrojams ar karu, un acīmredzami Ukraina nespēj sevi finansēt, tādējādi savu funkciju nodrošināšanai ir atkarīga no Eiropas un ASV palīdzības.

Protams, Medvedevam tas nostrādāja kā Pavlova suņa reflekss, un viņš ar sajūsmu atstāstīja Orbāna teikto, norādot, ka "finanšu ziņā Ukraina ir nepastāvoša valsts" un "tiklīdz beigsies ASV un Eiropas finansējums, karš beigsies".

"Malacis, eiropiešu politiķim tas ir drosmīgi un precīzi. Var tikai piebilst, ka, tiklīdz beigsies Rietumu finansējums, beigsies pati Ukraina. Jo viņa taču nevienam nav vajadzīga."

Tiesa, Medvedeva nacistu garam atbilstošie izteikumi negāja pie sirds Vācijai un Polijai, kur ierobežoja šī tvīta demonstrēšanu. Protams, Krievija solīja atriebties — Medvedeva palīgs Oļegs Osipovs paziņoja, ka Vācijas un Polijas noteiktie ierobežojumi "nepaliks bez atbildes".