Pasaulē
2023. gada 5. maijs, 14:06

FOTO: Žirinovska partija 4. maijā nosvinēja “Latvijas bēres”

Jauns.lv

Krievijas liberāli demokrātiskās partijas odiozais līderis Vladimirs Žirinovskis nomira pirms kāda laika, taču viņa partijas biedri turpina muldoņas manierē vērsties pret Rietumiem. Īpaši liels naids, kā tas ierasts, vienmēr tiek atvēlēts Baltijas valstīm.

Latvijā vakar tika svinēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošana.

Alūksnē pilsētu rotācijas kārtībā noritēja vērienīga militārā parāde, kurā piedalījās kā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS), tā sabiedroto NATO valstu spēku vienības.

Rīgā un citās pilsētās tikmēr interesentiem tika piedāvāta plaša, daudzveidīga kultūras pasākumu programma.

Taču arī Krievijā šo dienu dažs labs izvēlējās “atzīmēt”.

Žirinovska partijas biedri tikās pie Latvijas vēstniecības Krievijā ēkas (Maskavā), lai izspēlētu savdabīgu politisko teātri – “Latvijas valsts apbērēšanu”.

Kristus Glābēja katedrālē Maskavā atvadās no mirušā Vladimira Žirinovska

Kristus Glābēja katedrālē Maskavā atvadās no mirušā Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas (LDPR) līdera Vladimira Žirinovska.

gallery icon

Latvija “tā arī neesot spējusi kļūt par valsti”

Iemesls – Krievijā dzīvojošajiem “liberāl-demokrātiem” neiepatikās Latvijas lēmums šogad nepieļaut tā saucamo “uzvaras svētku” svinēšanu 9. maijā.

“Ardievu, nožēlojamā čuhņa, kura nekad tā arī nespēja kļūt par valsti!” bēru vainagu ar šādu uzrakstu vakar pie Latvijas vēstniecības ēkas Maskavā nolika Žirinovska partijas aktīvisti Krievijas Domes vicespīkera Borisa Černišova vadībā.

Vladimirs Žirinovskis Rīgā

gallery icon

Konkrētais politiķis pasākuma ietvaros solīja, ka agri vai vēlu Latvijas vēstniecības ēkā tiks izveidots Georga lentītes muzejs vai “speciālajai militārajai operācijai” veltīts muzejs.

Tā, kā zināms, Krievijā uzdots saukt tās pērn 24. februārī uzsākto iebrukumu Ukrainā.

Gada sākumā Latvija pazemināja diplomātisko attiecību līmeni ar Krieviju.

Krievijas vēstniekam Latvijā Mihailam Vaņinam tika paziņots, ka viņu lemts izraidīt, un, ka valsti viņam jāpamet līdz 24. februārim.

Krievijas liberāli demokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis mira pērn 6. aprīlī, 75 gadu vecumā.

Savu mūžu un politisko karjeru kopš PSRS sabrukuma Žirinovskis pavadīja, svinot Krievijas imperiālisma idejas un ar izteiktu naidu, draudiem vēršoties pret Rietumiem, īpaši Baltijas valstīm.