foto: AFP/Scanpix
Zelenskis ieradies Nīderlandē negaidītā vizītē
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 2023. gada 3. maijā piedalās Ziemeļvalstu un Ukrainas samita preses konferencē Helsinkos.
Pasaulē
2023. gada 4. maijs, 08:26

Zelenskis ieradies Nīderlandē negaidītā vizītē

Jauns.lv/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien ieradās Amsterdamas Shipholas lidostā, sākot negaidītu vizīti Nīderlandē, un viņa darba kārtībā ir Starptautiskās krimināltiesas (SKT) apmeklējums, ziņoja Nīderlandes mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zelenskis, kuram šī ir pirmā vizīte Nīderlandē, nolaidās Shipholas lidostā pēc Ziemeļvalstu samita apmeklēšanas Helsinkos, vēstīja Nīderlandes ziņu aģentūra ANP.

ANP publicēja lidmašīnas fotogrāfiju un apgalvoja, ka tā ir Nīderlandes valdības lidmašīna, ar kuru atlidojis Zelenskis.

ANP ziņoja, ka Zelenskis apmeklēs SKT Hāgā. Martā viņš bija izdevis orderi Krievijas prezidenta Vladimira Putina aizturēšanai.

Ir arī gaidāms, ka Ukrainas prezidents Hāgā teiks runu "Nav miera bez taisnīguma Ukrainai", ziņoja sabiedriskā raidkompānija NOS.

Zelenskim ir plānota tikšanās ar Nīderlandes parlamenta deputātiem un sarunas ar premjerministru Marku Riti, ziņoja ANP, atsaucoties uz vārdā nenosauktiem avotiem. 

Nīderlande ir apsolījusi finansiālu un militāru atbalstu Ukrainai kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma 2022.gada februārī. 

Nīderlande aprīlī paziņoja, ka kopā ar Dāniju nopirks 14 tankus "Leopard 2", lai piešķirtu tos Ukrainai, kura lūdz vairāk smago ieroču.

Zelenskis, trešdien apmeklējot Somiju, solīja, ka šis gads būs izšķirošs karā pret Krieviju.

"Es ticu, ka šis gads būs izšķirošs mums, Eiropai, Ukrainai, izšķirošs uzvarai," Zelenskis sacīja reportieriem kopīgā preses konferencē ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti.

Zelenskis arī noliedza, ka Ukraina būtu uzbrukusi Putinam, pēc Maskavas apgalvojuma par divu dronu notriekšanu, kas esot palaisti uz Kremli.

Nīderlandes valdības lidmašīna, kas uzņēma Zelenski, trešdien bija izlidojusi no Varšavas uz Helsinkiem, ziņoja NOS.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās