Pasaulē
2023. gada 3. maijs, 15:39

VIDEO. Kremlis: divi Ukrainas droni mēģinājuši uzbrukt Putina Kremļa rezidencei

Jauns.lv/LETA

Naktī trešdienu divi Ukrainas bezpilota lidaparāti mēģināja uzbrukt Krievijas prezidenta Vladimira Putina Kremļa rezidencei, ziņo Kremļa preses dienests.

Kā apgalvo Kremlis, armijas un specdienestu darbību rezultātā lidaparāti izsisti no ierindas. To nokrišanas un atlūzu izkaisīšanas rezultātā cietušo un materiālo zaudējumu nav.

foto: ekrānuzņēmums no video

Kremlis paziņoja, ka Putins uzbrukuma rezultātā nav cietis, viņa darba grafiks nav mainījies. Kremļa ziņojumā arī teikts, ka Krievijas puse incidentu uzskata par teroraktu un patur tiesības veikt atbildes pasākumus, kur un kad tā uzskata par vajadzīgu.

Naktī uz trešdienu platformā "Telegram" parādījās video, kurā redzami dūmi Kremļa rajonā. Apkaimes iedzīvotāji ziņoja par blīkšķi, kas līdzinājies pērkonam.

Savukārt Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks "Twitter" rakstīja: "Kas attiecas uz droniem virs Kremļa. Tas viss ir paredzams... Krievija viennozīmīgi gatavo plaša mēroga teroraktu. Tāpēc tā vispirms aiztur lielu, iespējams, graujošo grupu Krimā. Un tad demonstrē "dronus virs Kremļa". Pirmkārt, Ukraina vada tikai aizsardzības karu un neuzbrūk mērķiem Krievijas Federācijas teritorijā. Priekš kam? Tas neatrisina nevienu militāru jautājumu. Bet tas dod pamatu Krievijai attaisnot savus uzbrukumus civiliedzīvotājiem... Otrkārt, mēs ar interesi vērojam pieaugošo negadījumu un incidentu skaitu, kas notiek dažādās Krievijas daļās. Neidentificētu bezpilota lidaparātu parādīšanās pie enerģētikas objektiem vai Kremļa teritorijā var liecināt tikai par vietējo pretošanās spēku partizānu aktivitātēm. Kā zināms, dronus var nopirkt jebkurā militārajā veikalā... Putina klana varas kontroles zaudēšana pār valsti ir acīmredzama. Bet, no otras puses, Krievija vairākkārt ir runājusi par savu totālo kontroli pār gaisu. Vārdu sakot, Krievijā kaut kas notiek, bet noteikti bez Ukrainas droniem virs kremļa..."

Maskavas dome trešdien aizliegusi galvaspilsētā dronu lidojumus.