Pasaulē

“Cilvēku vajag mazliet nokaut...” gūstekņu bende no okupantu armijas stāsta sievai par savu ikdienu

Jauns.lv

Jau Krievijas uzsāktā kara pirmajās nedēļās pasaule uzzināja, ka Krievijas bruņotie spēki neņems vērā starptautiskās normas, un, ka kara noziegumu pastrādāšana šai armijai ir daļa no stratēģijas.

“Cilvēku vajag mazliet nokaut...” gūstekņu bende n...

Īsi pēc tam, kad internetā kārtējo reizi nonāca video ar krievu okupantu zvērībām – galvas nogriešanu kādam gūsteknim no Ukrainas armijas – Ukrainas drošības dienests (UDD) ir nopublicējis kādu pārtvertu telefonsarunu.

Tajā savā ikdienā bez emocijām ar sievu dalās uz fronti aizsūtītais dzīvesbiedrs.

Cik saprotams, pārītis runā par to, ka vīram kara laukā jāpilda gūstekņu slepkavas loma – jānonāvē tie ukraiņi, no kuriem visa informācija spīdzināšanas rezultātā ir iegūta, un, kuri “vairs nav vajadzīgi”.

“Cilvēku vajag mazliet nokaut. Bet šī man nav pirmā reize. Man ir p***j,” mierīgi stāsta vīrs.

“Cilvēki, kas ir karagūstekņi... mums nav jēgas viņus paturēt, ja mēs no viņiem esam ieguvuši visu informāciju. Nav jēgas. Šeit... tie ir jāiznīcina,” sievai skaidro okupants.

Nav pateikts, kurā frontes pusē konkrētais karavīrs atrodas. Sieva gan uz vīra vēso prātu reaģē psihiski veselam cilvēkam daudz atbilstošāk, taču ne līdz galam, vienkārši pasakot pāris lamas, kas apliecina, ka vīra amats frontē viņu it kā šokē.