foto: ekrānuzņēmums no video
Dimanti, kas mirkst ukraiņu asinīs: ieskats Kremļa varasvīra Timura Ivanova sievas derdzīgi greznajā ikdienā
Lai cik neprātīgi tas izklausītos, viņai ir atļauts ierasties Eiropas Savienībā un tērēt vīra naudu, kas nopelnīta, spridzinot daudzdzīvokļu namus, nogalinot bērnus un griežot ukraiņu karavīriem galvas.
Pasaulē
2023. gada 21. aprīlis, 05:42

Dimanti, kas mirkst ukraiņu asinīs: ieskats Kremļa varasvīra Timura Ivanova sievas derdzīgi greznajā ikdienā

Jauns.lv

Krievijas Aizsardzības ministra vietnieka Timura Ivanova sieva pamanīta Eiropas sirdī, kur Rietumu sankciju neskarta, tērējusies, dejojusi, uzdzīvojusi, kamēr Ukrainā slepkavo bērnus, izvaro sievietes un griež galvas.

Timura Ivanova sieva ir Svetlana Manioviča (Ivanova). Viņas vīrs ir viens no Vladimira Putina tuvākajiem sabiedrotajiem un stāvēja līdzās, Kremlim pieņemot lēmumu iebrukt Ukrainā.

Kamēr vīrs dara savu lietu, sieva nofilmēta darām savu lietu – grezni, par neticamām cenām izbaudot Krievijas nīstās Eiropas augļus.

150 000 mēnesī par savu vietiņu sapuvušajos Rietumos

Stāstu par viņu publicējusi Krievijā izveidotās Alekseja Navaļnija opozicionāru kustības Korupcijas apkarošanas fonda (KAF) pārstāve Marija Pevčiha.

KAF publicētajā saturā redzams, kā Ivanova 13 kara mēnesī izpriecājas kūrortā Francijā:

“Tā ir Svetlana Ivanova. Viņa būs jūsu ceļvedis krievu ekstrēmā glamūra pasaulē. Viņa izstaro bagātību. Dimanti, kažokādas, “Rolls Royce” – viņai pieder tas viss un vēl vairāk. Vasarā viņu sastapsiet Sentropēzā, kur viņa īrē villu par 150 000 eiro mēnesī, vai uz jahtas Neapolē.

“Viņa bauda dzīvi Eiropas sirdī, tērpusies briljantos un kažokādās,” raksta Pevčiha.

Lai cik neprātīgi tas izklausītos, viņai ir atļauts ierasties Eiropas Savienībā un tērēt vīra naudu, kas nopelnīta, spridzinot daudzdzīvokļu namus, nogalinot bērnus un griežot ukraiņu karavīriem galvas.

Pevčiha norāda, ka Ivanovu par apņemtās sievas dzīvesstilu reiz brīdinājis viņas bijušais vīrs. Brīdinājis, ka viņš nevarēs viņu atļauties. “Svetlana pieprasa vismaz 50 000 mēnesī,” atsaucoties uz britu mediju “Tatler” stāsta Pevčiha.

“Taču, neskatoties uz to, ka Ivanovs ir vien valdības ierēdnis, viņam ir izdevies sagrabināt kapeikas, lai sieva būtu laimīga,” joko Putina opozicionāre.

Kara un korupcijas apmaksāts dzīvesveids

Pevčiha skaidro, ka Ivanova peļņas avots ir tā saucamie “otkati” – nauda, kas nāk kā “dāsna dāvana” no uzņēmumiem, kurus šis Krievijas ministrijas ierēdnis izraugās lieliem projektiem.

“2022. gada 17. martā – dienā, kad Putina armija plosījās Mariupolē, Svetlana devās personīgā vizītē uz Džoela Artūra Rozentāla (JAR) juvelierizstrādājumu veikalu Parīzē, lai “ieķertu” dažus dimantus.

“23. martā, dienā, kad Kijevu bombardēja, Svetlana devās ceļojumā uz Londonu, pie dēla.

"Viņas dzīvi Eiropā netraucē karš, ko palīdzēja nodrošināt viņas vīrs. To padarīja iespējamu divi vienkārši triki. 1) Svetlana nelikumīgi ieguva Izraēlas pasi (ir tiesas spriedums) 2) Viņa ir preventīvi šķīrusies no Ivanova 2022. gada augustā. Tātad sankcijas viņu neskar,” skaidro Pevčiha.

“Tas viss – neskatoties uz to, ka katrs eiro, ko viņa iztērē “Hermes” un “Cartier” Parīzē, ir asinīs izmērcēta nauda. Viņa pat ir varējusi paturēt dzīvokli Parīzē, ko īrē savai ģimenei.

“Nekādu viltotu identitāšu. Nekādas lavīšanās pāri robežai. Kara noziedznieka ģimene dzīvo Parīzē, it kā nekas nebūtu noticis,” apgalvo aktīviste.

Pevčiha norāda, ka ES, domājot par turpmākām sankcijām, būtu jānovērš šādi acīmredzamie trūkumi.