foto: REUTERS/SCANPIX
Tūkstoš un vienas nakts krimināllietas — Putins neliekas mierā pret Navaļniju
Aleksejs Navaļnijs kārtējā "tiesas" sēdē
Pasaulē
2023. gada 18. aprīlis, 18:01

Tūkstoš un vienas nakts krimināllietas — Putins neliekas mierā pret Navaļniju

Jauns.lv/LETA

Krievijā ierosināta jauna krimināllieta pret opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, kas šobrīd jau izcieš deviņu gadu cietumsodu, otrdien paziņojusi viņa preses sekretāre Kira Jarmuša. Viņa norādījusi, ka tā jau ir desmitā krimināllieta pret Navaļniju, kuram jau līdz šim papildus iepriekš piespriestajiem sodiem draudējis vēl 35 gadus ilgs cietumsods.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Navaļnija līdzgaitnieki un starptautiskā sabiedrība norāda, ka tā ir politiska izrēķināšanās par uzdrīkstēšanos vērsties pret diktatoru Vladimiru Putinu.

Kārtējā krimināllieta ierosināta par "penitenciāro iestāžu darbības dezorganizāciju", par ko Navaļnijam var draudēt vēl pieci gadi ieslodzījumā.

Jarmuša informējusi, ka cietuma administrācija organizējusi pret Navaļniju vērstu provokāciju, ievietojot viņa kamerā kādu ieslodzīto ar personīgās higiēnas problēmām.

Smaka bijusi tik neciešama, ka Navaļnijs atteicies ieiet kamerā, raksta Jarmuša.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30

Alekseja Navaļnija un viņa sievas Jūlijas dzīve "Instagram" mirkļos

gallery icon
31

Administrācija sagaidīja, ka saskaņā ar nerakstītajiem "likumiem", kas valda Krievijas cietumos, Navaļnijs pielietos spēku, lai panāktu nevēlamā kameras iemītnieka aizvākšanu.

"Viņš apsargus informēja, ka to nedarīs, jo šis ieslodzītas nav vainīgs un administrācija viņu izmanto kā instrumentu," vēsta Jarmuša.

Aleksejs Navaļnijs no Berlīnes dodas uz Maskavu

Maskavas Vnukovas lidostā svētdien pastiprināti drošības pasākumi pirms gaidāmās opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atgriešanās Krievijā.

gallery icon
21

Pēc tam Navaļnijs ticis sists un ar varu iestumts kamerā, kur viņš sagrābis nevēlamo kaimiņu aiz skausta un vilcis uz durvīm.

Tad opozicionāru ielenkuši apsargi, piespieduši viņu pie sienas un paziņojuši, ka tiek ierosināta jauna krimināllieta.

Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās