Pasaulē
2023. gada 14. aprīlis, 11:39

Zināms, kāpēc ASV karavīrs noplūdināja slepenos Pentagona dokumentus

Jauns.lv

Amerikāņu karavīrs Džeks Teikseira, kurš tiek turēts aizdomās par Pentagona dokumentu noplūdināšanu, karu Ukrainā uzskatījis par "depresīvu" cīņu starp valstīm, kurām vajadzētu draudzīgām un “būt tuvu viena otrai”. Par to raksta “The Washington Post”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Slēgtā “Discord” servera dalībnieks, kurā Teikseira publicēja slepenus dokumentus, saviem draugiem slepenus datus sācis rādīt 2022. gada februārī.

"Viņš karu Ukrainā uzskatīja par "depresīvu" cīņu starp "divām valstīm, kurām vajadzētu būt vairāk kopīga nekā iemesliem šķirties"," “The Washington Post” žurnālistiem atklājis Teikseiras draugs.

Lēmumu publicēt slepenus dokumentus jaunietis skaidroja ar to, ka vēlējies "apgaismot cilvēkus, kuri, viņaprāt, bija viņa draugi un kuriem var uzticēties", kā arī padarīt tos "atbrīvotus no ārpusē plosošās propagandas".

Tajā pašā laikā tiešsaistes grupas dalībnieki apsolīja nekad nedalīties ar slepeniem dokumentiem nevienam ārpus sava slēgtā Discord servera, jo tas var kaitēt Amerikas Savienotajām Valstīm.

Izdevuma sarunu biedrs arī noliedza baumas, ka daži servera dalībnieki būtu krievi un ukraiņi. Pēc viņa teiktā, viens dalībnieks patiešām uzdevies par Krievijas flotes virsnieku, bet patiesībā viņš dzīvo Kentuki štatā.

Pēc izdevuma avota teiktā, aizturēts 21 gadu vecais ASV Gaisa spēku Nacionālās gvardes Džeks Teikseira. CNN ziņo, ka aizturēts Masačūsetsas gaisa spēku nacionālās gvardes loceklis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās