foto: AFP/Scanpix
Amsterdamas "naktstauriņi" protestē pret skaļo britu tūristu aizbiedēšanas plānu
Amsterdamas "naktstauriņi" un to atbalstītāji protestē pret pilsētas vēsturiskā 'sarkano lukturu rajona" likvidēšanu
Pasaulē
2023. gada 31. marts, 19:17

Amsterdamas "naktstauriņi" protestē pret skaļo britu tūristu aizbiedēšanas plānu

Jauns.lv

Nīderlandes galvaspilsētas Amsterdamas “naktstauriņi” rīko protesta akcijas pret vietējo varas iestāžu centieniem aizdzīt dzerošos un skaļos britu tūristus, lai šādi uzlabotu pilsētas tēlu. Turklāt vietējās prieka meitenes aizstāv tūristus, kuri Nīderlandē ierodas izklaidei, vēsta britu prese.

Mīlas priesterienes protestē arī bordeļu agrāku slēgšanas laiku, kā arī varas iestāžu plāniem viņas pārvietot no “sarkano lukturu rajona” Da Vallenas uz lieliem “erotiskajiem centriem” Amsterdamas nomalē.

Ceturtdien desmitiem demonstrantu, no kurām daļa slēpa seju maskā vai ar lakatiem, izgāja ielās un devās gājienā uz pilsētas mēriju, lai tiktos ar pilsētas mēru Femki Halsemu. “Mēs tiešām nepiekrītam [pilsētas varas iestāžu] piedāvātajiem un uzspiestajiem risinājumiem. Viņi pat neiesaistījās sarunās ar seksa industrijā strādājošo personu organizācijām,” viena no mīlas priesterienēm sacīja AFP. “Mēs nevēlamies nekur pārcelties,” sacīja cita.

Halsema sacīja, ka neuzskata ielasmeitas par problēmas cēloni, bet gan pārmērīgu tūrismu, noziedzību un citus faktorus. “Tomēr situācija pilsētas centrā kļuvusi ļoti problemātiska, un mums ir jāatrod risinājums,” viņa sacīja.

Tuvējo rajonu iedzīvotāji sen sūdzas par dzīves kvalitāti rajonā, kas piesaista milzīgu tūristu skaitu, jo īpaši sūdzoties par iereibušajiem britiem, kas urinē publiskā vietā, vemj kanālos, izģērbjas un dzērumā kļūst neadekvāti.

Savukārt Eiropas Zāļu aģentūra, kas pēc “breksita” savu galveno biroju no Londonas pārcēlusi uz Amsterdamu, tieši pretēji, ir sašutusi par plāniem kaimiņos saņemt no “sarkano lukturu rajona” pārceltās darbones, jo tas ietekmēs birojā vēlu vakarā strādājošo drošību.

Amsterdamas iedzīvotāji veido garas rindas pie marihuānas kafejnīcām

gallery icon

Skaistā Amsterdama Ziemassvētku lokdauna gaidās 2021. gada 18. decembrī

gallery icon