foto: REUTERS/SCANPIX
Krievu tūristu par nepieņemamu uzvedību izraida no Indonēzijas
Skats uz Agunga kalnu Indonēzijā, Bali salā
Pasaulē
2023. gada 29. marts, 12:09

Krievu tūristu par nepieņemamu uzvedību izraida no Indonēzijas

Jauns.lv

Indonēzija deportēs kādu krievu tūristu, kurš atkailinājies svētā kalna virsotnē Bali, ziņo BBC.

Pagājušajā nedēļā sociālajos tīklos izplatījās fotoattēls, kurā vīrietis pozē Agunga kalna virsotnē ar nolaistām biksēm. 

Vīrietis, kurš identificēts tikai kā Jurijs, ir atvainojies, taču viņam vismaz sešus mēnešus liegts atkārtoti ieceļot Indonēzijā. "Instagram" ievietotajā video Jurijs krievu valodā saka: "Manai rīcībai nav attaisnojuma. Vienīgais, kas noveda pie notikušā, bija mana personīgā neziņa."

Hinduisti uzskata, ka Agunga kalns, salas augstākais punkts, ir dievu mājvieta.

Bali Likumu un cilvēktiesību biroja vadītāja Andžita Napitupulu norāda, ka vīrieša uzvedībai "nav attaisnojuma": "Viņš pārkāpa normas un neizrādīja nekādu cieņu pret mūsu kultūru."

Vēlāk Jurijs piedalījies īpašā kalna attīrīšanas ceremonijā – šo rituālu pēc šādiem incidentiem bieži sarīko vietējie iedzīvotāji.

Eksotiskā Bali sala vulkāna izvirduma gaidās

gallery icon

Krievijas goda ģenerālkonsuls Bali telekanālam "CNN Indonesia" piekrita, ka tūrists ir "traks" un viņa izraidīšana ir pareizā rīcība. Arī daudzi vietējie iedzīvotāji sociālajos tīklos atbalstīja šādu valsts soli.

Zināms, ka marta sākumā Indonēzijas varas iestādes paziņojušas, ka plāno aizliegt ārvalstu tūristiem Bali braukāt ar motocikliem, jo fiksēti vairāki gadījumi, kad cilvēki apdraud drošību, pārkāpjot satiksmes noteikumus. Bali gubernators arī paziņojis par plāniem anulēt vīzu ieceļošanas atļaujas tūristiem no Krievijas un Ukrainas, sakot, ka daudzi cilvēki no abām valstīm kara laikā ir "plūduši uz Bali", taču bieži vien neievēro vietējos noteikumus.

Turklāt Bali provinces administrācija plāno ierobežot tūristu "pārmērīgo piekļuvi" salas kalniem.

Musonu blakusefekts tūristu iecienītajās "pastkartīšu skatu" pludmalēs Bali

Katru dienu Indonēzijas salas Bali Kutas un Legiānas pludmalēs, kur ceļotājiem pavērās pastkartīšu cienīgi skati, musonu sezonas dēļ tiek izskalotas ...

gallery icon

Neskatoties uz amatpersonu centieniem nosargāt Indonēzijas dabu un turēt cieņā tradīcija, vietējie iedzīvotāji ir nobažījušies par šiem stingrajiem noteikumiem, kas varētu ietekmēt tūrismu, kas pirms Covid-19 pandēmijas nodrošināja 60% no Bali gada iekšzemes kopprodukta (IKP).

Saskaņā ar Bali statistikas biroja datiem 2023. gada janvārī salu visbiežāk apmeklējuši tūristi no Austrālijas (aptuveni 91 000 austrāliešu), bet Krievija ieņēma otro vietu, Bali apmeklējot 22 000 krievu.