VIDEO: policija izplata video, kā tika neitralizēta transpersona-slepkava Tenesī
foto: Twitter @disclosetv
Policisti neintralizēja uzbrukumu.
Pasaulē
2023. gada 28. martā, 18:28

VIDEO: policija izplata video, kā tika neitralizēta transpersona-slepkava Tenesī

Jauns.lv

ASV Tenesī štata policija izplatījusi video, kurā redzams, kā policisti kristiešu pamatskolā Našvilā atrod un neitralizē sievieti, kas ielauzās skolā un nogalināja trīs bērnus un trīs pieaugušos.

VIDEO: policija izplata video, kā tika neitralizēt...

Video redzams, kā policistu vienība operatīvi pārmeklē skolas telpas vienu pēc otras. Vienā brīdī viņi identificē uzbrucēju, kam seko īsa apšaude, kurā jaunā sieviete tiek neitralizēta.

Nešvilas policija identificēja privātās kristīgās skolas šāvēju kā 28 gadus veco Odriju Heilu , kura sevi identificēja kā transpersonu.  Šajā laikā Teksasas štata Kapitolija teritorijā demonstranti cīnās pret likumprojektiem, kas vērsti pret transpersonām, ko izskatīja štata likumdevēji.

"Tas neattaisno neko notikušo," sacīja Teksasas Transpersonu izglītības tīkla (TENT) vecākā jomas un politikas padomniece Andrea Segovia. "Es esmu noraizējies par to, kā opozīcija un cilvēki, kas ir pret transpersonām, mēģinās to mainīt."

Policija skolā vietā ieradās 15 minūtes pēc izsaukuma saņemšanas.

Kā zināms, sākotnēji tika ziņots, ka šāvēja ir pusaudze, taču vēlāk identificēts, ka uzbrucēja ir 28 gadus veca sieviete no Našvilas, pavēstīja pilsētas policijas pārstāvis Dons Ārons..

Viņa bija bruņojusies ar vismaz divām triecienšautenēm un vienu pistoli un pašlaik nav informācijas par iespējamiem motīviem. Tiek uzskatīts, ka vismaz divi no šiem ieročiem bija legāli nopirkti Našvilā vai tās apkārtnē.

Šāvēja bija uzzīmējusi detalizētu skolas karti, atzīmējot iespējamās iekļūšanas vietas, un skolas novērošanu, un ir atstājusi manifestu un pierakstus, kurus tagad pēta policija. Tiek uzskatīts, ka viņa ir bijusī šīs skolas audzēkne.

Uzbrucēja nošāva divas meitenes un vienu zēnu, kas bija astoņus vai deviņus gadus veci, kā arī divas sievietes un vienu vīrieti 60 vai 61 gada vecumā. Starp upuriem ir 60 gadus vecā Ketrina Kūnsa, kas bija šīs skolas vadītāja kopš 2016.gada jūlija.