foto: AP/Scanpix
Astoņarpus gadu cietumā par melošanu! Britu sieviete pati sevi iekaustījusi ar āmuru un apsūdzējusi izvarošanā vīriešus
Eleonora Viljamsa.
Pasaulē
2023. gada 14. marts, 19:36

Astoņarpus gadu cietumā par melošanu! Britu sieviete pati sevi iekaustījusi ar āmuru un apsūdzējusi izvarošanā vīriešus

Jauns.lv

Astoņarpus gadus cietumā - šādu sodu Lielbritānijas tiesa piespriedusi 22 gadus vecajai Eleonorai Viljamsai, kas tika atzīta par vainīgu melojot tiesai un nepamatoti apsūdzot vairākus nevainīgus vīriešus viņas izvarošanā, tirdzniecībā un ļaunprātīgā izmantošanā, vēsta “BBC News”.

Eleonora Viljamsa iepriekš apgalvoja, ka viņu izvarojusi Āzijas izcelsmes vīriešu banda. Par to viņa šogad pavēstīja sociālajā tīklā “Facebook”. Šī ziņa, kas sociālajā tīklā tika kopīgota vairāk nekā 100 000 reižu, izraisīja valsts mēroga sašutumu, izraisot bīstamus rasu nemierus un protestu viņas dzimtajā pilsētā Barrovā, Kambrijas grāfistē.

Eleonora Viljamsa sociālajos tīklos ievietoja fotogrāfijas ar ievainojumiem, kas, pēc sievietes apgalvojumiem, tika gūti no sitieniem.

Tomēr izmeklēšana nonāca pie secinājuma, ka sieviete ir inscinējusi sev uzbrukumu. Kā pierādījums tiesā tika izmantots novērošanas kameru fiksēts video, kas liecināja, ka viņas apgalvojumi ir pilnībā izdomāti. Novērošanas kameras parādīja, ka Eleonora Viljamsa vietējā veikalā “Tesco” pati iegādājās āmuru, ko viņa izmantoja, lai nodarītu sev ļaunumu, kā arī nūdeles paciņu, ko viņa ēda viesnīcā.

Tomēr sākotnēji tiesa noticēja Eleonoras Viljamsas apsūdzībām un notiesāja uzbrukumos apsūdzētos vīriešus, kuri saņēma reālus cietumsodus. Tiek norādīts, ka trīs Viljamsas apsūdzētie vīrieši cietumā mēģinājuši izdarīt pašnāvību pēc tam, kad citi ieslodzītie viņiem uzbruka un sarīkoja nepamatoti ieslodzītajiem "elli uz zemes".

Nolasot spriedumu Eleonorai Viljamsai, tiesnesis Roberts Althams sacīja, ka Viljamsas meliem "nav nekāda izskaidrojuma", un kritizēja viņu par to, ka viņai "nav nekādi nožēlas pazīmju" par izdarīto. Viņš sacīja, ka viņa nav rasistiski motivēta, un izvēlējās apsūdzēt aziātus, kā arī baltos vīriešus, lai viņi "citus valsts nozīmes gadījumus". "Maigi sakot, ir satraucoši, ka viņa neizrāda nekādas būtiskas nožēlas pazīmes," norādīja tiesnesis Althams un piebilda, "ja vien apsūdzētā neizvēlēsies pateikt, kāpēc viņa ir teikusi šos melus, mēs to neuzzināsim."

Tikmēr Muhameds Ramzans, kurš arī tika apsūdzēts par uzbrukumu Viljamsai, tiesai sacīja, ka viņa dzīve ir kļuvusi par "elli zemes virsū" nepatiesu apgalvojumu dēļ. Pēc tiesas sēdes, Ramzans sacīja: “Šodien šeit nav uzvarētāju, es nejūtu triumfa sajūtu, tikai skumjas. Es neesmu pārliecināts, kā ģimene un es no tā atgūsimies. Dubļi pielīp, un es baidos, ka tas var aizņemt kādu laiku.” Viņš bija viens no ieslodzītajiem, kas mēģināja izdarīt pašnāvību.

Ramzans, kurš ir veiksmīgs uzņēmējs, atklāja, viņa īpašums ir sabojāts un viņa uzņēmumi ir "izpostīti" pēc tam, kad viņš un viņa ģimene tika uzbrukuši "visbriesmīgākajā veidā". "Mums bija ziņas, piemēram, cilvēki gatavojas izvarot manu sievu manā acu priekšā. No islamofobijas līdz rasismam un vienkārši vispārējam naidam — cilvēkiem, kas vēlas mani redzēt miruši,” pūla dusmas komentēja Ramzans, "maniem bērniem drošības nolūkos blakus gultām bija ugunsdzēšamie aparāti, beisbola nūjas, jo mums bija draudi. Cilvēki gatavojās nodedzināt veikalus, nodedzināt mūs.”