Pasaulē
2023. gada 13. marts, 11:24

KHL hokejistu tur aizdomās par jaunieša slepkavību kafejnīcā; hokejista tēvs ir Krievijas deputāts, bijušais sporta ministrs un kriminālā autoritāte

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba “Soči” spēlētāju Artjomu Ivaņuženkovu tur aizdomās par jaunieša noduršanu Piemaskavas Podoļskas pilsētas kafejnīcā. Situācijai pikantumu piešķir fakts, ka Artjoma tēvs ir Krievijas Valsts domes deputāts, bijušais sporta ministrs un Podoļskas kriminālā grupējuma autoritāte Boriss Ivaņuženkovs ar iesauku “Rotans”.

Kā vēsta “REN TV”, kafejnīcā atpūtās divas kompānijas, no kurām vienā bija Artjoms, bet vēlāk tās sāka “atpūsties” kopā, taču no rīta izcēlās konflikts, kura rezultātā, pēc aculiecinieku teiktā, Artjoms kautiņā iedūris ar nazi krūtīs 23 gadus vecam jaunietim. Tiek ziņots, ka slepkava un upuris iepriekš nebija pazīstami.

Sākotnēji informēta persona bija izteikusies, ka pēc slepkavības Artjoms aizbēdzis un joprojām nav aizturēts, bet spēka struktūru pārstāvji veicot sarunas ar viņa vecākiem, prasot, lai viņš labprātīgi ierastos uz nopratināšanu. Vēlāk tika ziņots, ka aizdomās turētais esot aizturēts.

Hokeja kluba “Soči” pārstāvis paziņoja, ka nav lietas kursā, un hokejistu pēdējo reizi redzējis 26. februārī. Spēlētājiem pašlaik ir atvaļinājums, jo komanda neiekļuva KHL izslēgšanas spēlēs.

“REN TV” publicējis videoierakstu, kurā redzams, kā nāvīgi ievainoto puisi no kafejnīcas iesēdina automašīnā un aizved.

“Telegram” kanāls SHOT, ar atsauci uz nogalinātā draugu, ziņo, ka ievainotais drauga automašīnā tika aizvests uz slimnīcu un pats vērsās pēc palīdzības, taču nomiris ārstu apskates laikā. Ievainotais, kurš Penzas apgabalā dienējis speciālo uzdevumu vienībā, “bijis šoka stāvoklī un centies izrauties no automašīnas, lai atmaksātu pāridarītājam”. Draugs paziņoja, ka viņu “nogalināja hokejists”, taču oficiālās varas iestādes šo paziņojumu noraida.

Savukārt Krievijas Izmeklēšanas komitejas Piemaskavas pārvalde apgalvo, ka Artjoms nav vainīgs. “Šī informācija neatbilst patiesībai,” aģentūrai “RIA Novosti” paziņoja pārvaldes priekšnieka vecākā palīdze Olga Vradija.

Svētdienas vakarā mediji ziņoja, ka visi liecinieki “atteikušies no saviem vārdiem”. Kaut gan Podoļskas kafejnīcas īpašnieks sākotnēji vienojies ar žurnālistiem par tikšanos, lai nodotu videonovērošanas kameru ierakstu kadrus un “lai visi uzzinātu patiesību”, drīzumā viņš apgalvojis, ka iekštelpu kameras bijušas izslēgtas, bet pēc tam neieradās uz tikšanos un vispār atteicās atbildēt uz zvaniem.

Tikmēr Krievijas Valsts domes deputāts Aleksandrs Hinšteins savā “Telegram” kanālā apgalvoja, ka Artjoms “jau kopš šīs nedēļas vidus nepārtraukti atradās Sočos, arī viņa vecākajam brālim Antonam ir simtprocentīgs alibi, un slepkavības naktī viņš bija mājās.”

Pats Artjoms 10 stundas pēc nozieguma ierakstīja video ieraksti it kā no Sočiem, kur viņš esot jau trešo dienu.

Artjoma tēvs, 57 gadus vecais Boriss Ivaņuženkovs ar iesauku “Rotans” no 1999. līdz 2000. gadam bija Krievijas fiziskās kultūras, sporta un tūrisma ministrs, no 2009. līdz 2016. gadam bija Krievijas Boksa federācijas vadītājs, taču skandalozu slavu guva kā Sergeja Lalakina (“Lučoka”) vadītā Podoļskas kriminālā grupējuma autoritāte. Savulaik mediji vēstīja, ka 1989. gadā pret “Rotanu” bija ierosināta krimināllieta par grupveida izvarošanu, 1992. gadā — par nelikumīgu šaujamieroča glabāšanu, tajā pat gadā viņš esot piedalījies “rēķinu kārtošanā” ar konkurējošās autoritātes Sergeja Fedjajeva (“Psiha”) bandu Aleksandrovkas ciemā pie Podoļskas, toreiz “Rotans” ar kolēģiem likvidēja konkurentus, “Psiha” līķi sadalīja un sadedzināja, bet 1994. gadā pret viņu ierosināja krimināllietu saistībā ar piedalīšanos ingušu grupējuma locekļu apšaušanā “rēķinu kārtošanas” laikā. Visos gadījumos “Rotans” ticis sveikā. Vēlāk "Rotans" treniņbikses un automātu nomainīja pret uzvalku, 1997. gadā kļūstot par Maskavas apgabala domes deputātu.

Arī “Rotana” dēliem ir raiba biogrāfija, tiesa, ne tuvu ne tik krāšņa kā tēvam. 2020. gada jūlijā Artjoms ar savu auto Podoļskā notrieca velosipēdistu, kurš notikuma vietā nomira, savukārt Antons — kādreizējais hokejists "Vitjazj" vienībā — 2016. gadā ar auto notrieca divus cilvēkus transporta pieturā.