foto: Twitter @Oficialgofar
Ķīnieši atkal pārsteidz ar savu izgudrojumu, šoreiz - siltām un kustīgām silikona lūpām
Skūpstīšanās ierīce.
Pasaulē
2023. gada 2. marts, 12:21

Ķīnieši atkal pārsteidz ar savu izgudrojumu, šoreiz - siltām un kustīgām silikona lūpām

Jauns.lv

Skūpstīšanās ierīce domāta pāriem, kuri savas attiecības veido attālināti, lai tie varēti dalīties "īstā" fiziskā tuvībā. Ierīce gan Ķīnas sociālo mediju lietotāju vidū izraisījusi satraukumu.

Tiek uzskatīts, ka ierīce ir aprīkota ar spiediena sensoriem un izpildmehānismiem, un tā spēj atdarināt īstu skūpstu, atkārtojot lietotāja lūpu spiedienu, kustības un pat lūpu temperatūru.

Kopā ar skūpstīšanās kustību tā var arī pārraidīt lietotāja radīto skaņu.

Lai gan daudzi sociālo mediju lietotāji saskatīja ierīces smieklīgo pusi, citi to kritizēja kā vulgāru. Daži pauda bažas, ka nepilngadīgie varētu to iegādāties un lietot.

Lai nosūtītu skūpstu, lietotājiem ir jālejupielādē mobilā tālruņa lietotne un jāpievieno ierīce tālruņa uzlādes portam. Pēc savienošanas ar pāri var uzsākt videozvanu un pārsūtīt viens otram savu skūpstu kopijas.

Izgudrojumu ir patentējis Čandžou Mehatronikas tehnoloģiju profesionālais institūts.

"Savā universitātē man bija attālinātas attiecības ar savu draudzeni, tāpēc mēs viens ar otru sazinājāmies tikai pa tālruni. Tieši tur radās šīs ierīces iedvesma, "Global Times" citē dizaina vadošo izgudrotāju Dzjan Džongli.

Tajā teikts, ka Džongli bija pieteicies patentam 2019. gadā, taču patents beidzās 2023. gada janvārī, un viņš tagad cer, ka kāds cits varētu paplašināt un pilnveidot dizainu.

Līdzīgu izgudrojumu “Kissinger” izlaida Malaizijas "Imagineering Institute" 2016. gadā. Taču tas bija skārienjutīga silikona spilventiņa veidā, nevis reālistiska izskata lūpu veidā.

Kaut arī ķīniešu ierīce tiek reklamēta tālsatiksmes attiecībām, tā ļauj lietotājiem anonīmi savienoties pārī ar svešiniekiem, izmantojot lietotnes funkciju “skūpstīšanās kvadrāts”. Ja divi svešinieki veiksmīgi sakrīt un patīk viens otram, viņi var lūgt apmainīties ar skūpstiem.

Lietotāji var arī “augšupielādēt” savus smooches lietotnē, lai citi tos varētu lejupielādēt un izmēģināt.

Ķīnas lielākajā tiešsaistes iepirkšanās vietnē "Taobao" vairāki desmiti lietotāju ir dalījušies ar atsauksmēm par ierīci, kuras cena ir 41 ASV dolārs.

"Mana partnere sākumā neticēja, ka var skūpstīties attālināti, tāpēc viņas žoklis atkārās, kad viņa to izmantoja... Šis ir labākais pārsteigums, ko esmu viņai sagādājis mūsu attālinātu attiecību laikā," komentēja kāds lietotājs.