NLO atlidojis? NATO iebrukums? Nē, vienkārši mācības — gaisa telpas slēgšanu virs Sanktpēterburgas skaidro Krievijas Aizsardzības ministrija
Pulkovas lidosta Sanktpēterburgā (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 28. februāris, 13:42

NLO atlidojis? NATO iebrukums? Nē, vienkārši mācības — gaisa telpas slēgšanu virs Sanktpēterburgas skaidro Krievijas Aizsardzības ministrija

Jauns.lv

Gaisa telpa virs Krievijas otrās lielākās pilsētas Sanktpēterburgas tika slēgta sakarā ar pretgaisa aizsardzības Rietumu atbildības zonas spēku mācībām, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija. Šāda atbilde sniegta saistībā ar ziņām, ka virs pilsētas pacelti iznīcinātāji, jo apkārtnē uzradies kāds neatpazīts lidojošs objekts.

Ministrija paziņoja, ka otrdien, 28. februārī pretgaisa aizsardzības Rietumu atbildības zonas dežurspēki kopā ar civilajām gaisa satiksmes vadības institūcijām trenējās gaisa telpas pārkāpēju atklāšanā, pārtveršanā un viņu iespējamo mērķu noteikšanā, kā arī pilnveidoja sadarbību ar ārkārtas dienestiem un spēka resoriem, rodoties ārkārtas situācijām.

Kā vēsta informācijas aģentūra TASS, mācību praktiskajā daļā iekļauti Krievijas Rietumu kara apgabala pretgaisa aizsardzības dežūrspēku sastāva iznīcinātāji.

Krievijas mediji informē, ka pašlaik gaisa satiksmes ierobežojumi jau ir atcelti.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs jau paziņoja, ka Putins ir pilnībā informēts par gaisa telpas slēgšanas iemesliem. "Prezidentam ir pilnīga infirmācija šajā sakarā," paziņoja Peskovs.

Šāds paziņojums šķiet savāds, jo par šāda veida mācībām, kas ietver gaisa satiksmes apturēšanu prezidenta dzimtajā pilsētā, turklāt otrajā lielākajā pilsētā valstī un pavisam tuvu pie NATO robežām, Putinam kā Krievijas bruņoto spēku virspavēlniekam būtu jābūt ne tikai savlaikus informētam, bet šādai akcijai būtu jāsaņem prezidenta atļauja.

Tika ziņots, ka nezināmais lidojošais objekts esot pamanīts 160-200 km attālumā no Sanktpēterburgas. Šādu informāciju Krievijas Aizsardzības ministrija nodevusi Pulkovas lidostas dienestam. Tādējādi Sanktpēterburgas galvenā lidosta uz laiku nepieņēma ienākošos un neļāva pacelties izejošajiem reisiem.

“Fontanka” lasītāji ziņoja, ka iznīcinātāju rēkoņu var dzirdēt pat pilsētas centrā: “Skan kā parādē”.

Izdevums “112” vēstīja, ka pilsētā aktivēts plāns “Paklājs”. Tas nozīmē, ka nekavējoties jānosēžas vai jāizlido no rajona visiem gaisā esošajiem lidaparātiem, izņemot militāros un glābšanas lidaparātus. Šādu plānu aktivē tikai ārkārtas situācijās. Šobrīd plāna īstenošana ir atcelta.