foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
21 gadu veca sieviete no Polijas apgalvo, ka varētu būt 2007. gadā pazudusī Madelēna Makkena
Madelēna Makkena (pa kreisi) un Džūlija Vendela (pa labi).
Pasaulē
2023. gada 21. februāris, 16:34

21 gadu veca sieviete no Polijas apgalvo, ka varētu būt 2007. gadā pazudusī Madelēna Makkena

Jauns.lv

21 gadu vecā Džūlija Vendela no Polijas apgalvo, ka, iespējams, ir 2007. gadā Portugāles kūrortā pazudusī britu meitenīte Madelēna Makkena. Poliete dalījusies ar virkni fotogrāfiju, kas, viņasprāt, pierāda līdzību ar Madelēnu, un gatavojas veikt DNS testu, lai pierādītu savas aizdomas, vēsta “News.com”.

Jaunā sieviete preses uzmanību izpelnījās pēc tam, kad sociālajā platformā “Instagram” izveidoja kontu @iammadeleinemcann, kurā paziņoja, ka saskatījusi sevī līdzību ar pirms 16 gadiem pazudušo britu meitenīti. Tāpat viņai aizdomas radījuši vecmāmiņas stāsti, mātes uzvedība un skolotāja izteiktās piezīmes. 

Madelēna pazuda 2007.gada 3.maija vakarā neilgi pirms savas ceturtās dzimšanas dienas no īrēta dzīvokļa Portugāles dienvidu provinces Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lusā, kamēr viņas vecāki netālu restorānā vakariņoja. Meitenītei tolaik bija trīs gadi, tātad tagad viņa būtu 19 gadus veca. Tikmēr Džūlija no Polijas apgalvo, ka nav droša par savu vecumu (21 gads), un mātes izvairīšanās no stāstiem par bērnību dara viņu uzmanīgu. 

Neraugoties uz daudzu cilvēku izteiktajiem pārmetumiem, ka Džūlija mēģina gūt popularitāti, izmantojot pasaulē bēdīgi slavenāko pazušanas stāstu, viņas līdzība ar mazo Madelēnu ir acīmredzama. 

Vienā no video, kas publicēts Instagram kontā Džūlija parādījusi “pēdas uz sava ķermeņa”, kas ir tieši tādas pašas, kā pazudušajai Madelēnai – dzimumzīme uz kājas, sejas kontūras, bet visuzskatāmākā līdzība – vizuāls defekts (koloboma) labajā acī. 

Džūlija saviem sekotājiem norādījusi, ka nemeklē virālu slavu un "patiesi tic", ka ir pazudusī Madija, pat lūdzot viņas vecākiem pierādījumus par viņas piedzimšanu un sniedzot liecības policijai. 

“Esmu vairākkārt lūgusi savu māti parādīt jebkādas fotogrāfijas no viņas grūtniecības laika, manas bērnības. Jebkādus medicīniskos izrakstus, kas pierādītu manu dzimšanas faktu, bet viņa tos nekad nerāda, aizbildinoties, ka esmu traka,” stāsta Džūlija. Viņa piebilst, ka piezīmes izteikusi arī skolotāja, kas Džūliju mācīja mazākajās klasēs, tas rosinājis veikt “izmeklēšanu”. 

Pieaugošā interese par Džūlijas apgalvojumiem ir piesaistījusi arī pazudušās Madelēnas vecāku uzmanību. 

Kāds ģimenei pietuvināts avots atklāj, ka Madelēnas vecāki ir gatavi izskatīt visas versijas, un abas meitenes patiešām izskatās līdzīgas. 

Jāpiebilst, ka daudzi ir nosodījuši Džūlijas rīcību, un jaunā sieviete internetā pat saņēmusi nāves draudus. Tikmēr pati Džūlija apgalvo, ka ne no viena nav ņēmusi naudu, un DNS testu veiks ar Madelēnas vecāku piekrišanu. 

Keita un Džerijs Makkeni, kuriem tagad ir 54 gadi, apsolīja "nekad nepadoties", meklējot savu pazudušo meitu. Tiek lēsts, ka Madelēnas meklēšana līdz šim ir izmaksājusi 13 miljonus mārciņu (14,6 miljoni eiro). 

Jau ziņots, ka vācu un britu likumsargu sadarbības rezultātā 2007.gadā pazudušās trīgadīgās Madelēnas Makkenas lietā izvirzīts jauns aizdomās turamais - 43 gadu vecs vācu ieslodzītais, kurš apsūdzēts par 72 gadu vecas amerikāņu tūristes izvarošanu Portugāles pilsētā Prajā da Lusā, vien 18 mēnešus pirms mazās Madelēnas pazušanas.

Vācu policija paziņojusi, ka Brekners reiz jau bijis aizdomās turamais kādas Vācijā pazudušas piecus gadus vecas meitenītes pazušanas sakarā. 

Vairāk par Madelēnas Makkenas pazušanu lasi šeit!

Pirms 13 gadiem pazudusī Madelēna Makkena

Madelēna Makkena pazuda 2007.gadā Portugālē, kamēr viņas vecāki bija izgājuši vakariņās uz tuvējo bāru.

gallery icon