foto: Telegram
“Man ir plāns, kā tikt līdz Lamanšam” - Krievijā gaidāma skaļa, ekskluzīva intervija ar Prigožinu
ASV "Vagner" atzinusi par starptautisku noziedzīgu organizāciju. Pret to vērstas arī Eiropas Savienības (ES) sankcijas.
Pasaulē
2023. gada 10. februāris, 18:21

“Man ir plāns, kā tikt līdz Lamanšam” - Krievijā gaidāma skaļa, ekskluzīva intervija ar Prigožinu

Jauns.lv

Skandalozās privātās militārās kompānijas “Vagner” saimnieks Jevgēņijs Prigožins arvien cītīgāk cenšas nonākt un ilgstošāk uzturēties prožektoru gaismā. Analītiķi par to runā jau labu laiku, taču nav vienprātības par to, ko šāda personības kulta veidošana nozīmē valstī, kurā jau ir savs stiprais līderis.

Sociālajos tīklos aktīvais, Krievijā labi pazīstamais kara korespondents Semjons Pegovs “Telegram” paziņojis, ka viņam izdevies uz garu interviju pierunāt grupējuma “Vagner” īpašnieku, Vladimiram Putinam pietuvināto Jevgēņiju Prigožinu.

Līdzās šim paziņojumam par “skaļo interviju”, Krievijas militārās propagandas projekta “Wargonzo” satura veidotājs Pegovs norāda, ka šī ir pirmā reize, kad Prigožins piekritis ar kādu “mediju veidot garāku interviju”.

Prigožins jau ilgāku laiku Krievijas publiskajā telpā, Ukrainā uzsāktā kara kontekstā acīmredzami mēģina kultivēt “darītāja, lietpratēja un talantīga vadoņa” tēlu, pretnostatot sevi Krievijas bruņoto spēku pavēlniecībai.

Ukraiņu artilēristi cīnās pie Bahmutas

Ukraiņu artilēristi februāra kaujās cīnās pie Bahmutas. No karošanas brīvbrīžos, karavīri ieturas, sakārto sadzīvi un pozē fotogrāfam.

gallery icon
35

Savā ziņā Prigožins sevi un savus kaujiniekus, kuru vidū netrūkst cietumos savervētu noziedznieku, mērķtiecīgi atveido kā “īstos speciālās operācijas virzītājus”, kuri ir spējīgi sagrābt pilsētas un virzīties uz priekšu.

Līdz šim ievērību izpelnījušies arī vairāki videoklipi, kuros sevi par “Vagner” pārstāvjiem dēvējošas, maskētas personas demonstratīvi apsaukā un nopeļ Krievijas armiju.

Intervijas ietvaros Prigožins izteikšoties par to, cik ilgi viņaprāt Ukrainā notiks karš.

Līdz ar Pegova pieteikumu šovakar publicējamajai intervijai ievietots arī 19 sekunžu garš videoklips, kurā Prigožins cita starpā saka: “Man ir plāns, kā tikt līdz Lamanšam!”

"Vagner" - noziedznieku un slepkavu "orķestris"

Jevgēņijs Prigožins ir Vladimiram Putinam īpaši pietuvināta persona, kuras vadītā privātā militārā kompānija ilgus gadus bija "atvērts noslēpums", taču, sākoties Krievijas karam Ukrainā, pakāpeniski kļuva arvien publiskāka.

"Vagner" vārds saistās ar Kremļa pastrādātajām zvērībām gan Ukrainā, gan pirms tam Āfrikas kontinentā un Sīrijā.

Kas ir krievu karavīra sausajā pārtikas devā? Nekas garšīgs!

Kāda Twitter lietotāja Mykhailo rīcībā nonākusi Krievijas armijas sausās pārtikas deva. Viņš nolēma “izstudēt” un padalīties ar novērojumiem par ēdiena ...

gallery icon
28

ASV "Vagner" atzinusi par starptautisku noziedzīgu organizāciju. Pret to vērstas arī Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Pirms kāda laika grupējums savās rindās masveidā sāka uzņemt personas, kuras izcieš sodus par smagiem noziegumiem, pretī solot amnestiju un naudu.

Par iesaistītu "Vagner" dibināšanā tiek uzskatīts bijušais Krievijas Federācijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) oficieris Dmitrijs Utkins, kuram dienesta laikā segvārds esot bijis "Vagners".

Utkina simpātijas un saikne ar neonacistiem arīdzan ir dokumentēta, kas Ukrainas konflikta ietvaros liek aizdomāties, ņemot vērā to, ka Putins ir pasludinājis, ka Ukrainā "apkaro nacismu", bet uzdevumus tur pilda neonacistu ideju piekritēja radīts karapulks.