foto: ekrānuzņēmums no video
Kadirova algotņi piekāvuši propagandas TV kanāla operatoru un izvarojuši žurnālisti
Šī nebija pirmā NTV korespondentes Olgas Zenkovas vizīte okupētajā Ukrainas teritorijā. Propagandas sižeti tur viņas vadībā tapuši arī iepriekš.
Pasaulē
2023. gada 31. janvāris, 12:11

Kadirova algotņi piekāvuši propagandas TV kanāla operatoru un izvarojuši žurnālisti

Jauns.lv

Krievijas medijos par to tiek klusēts, kriminālprocesu uzsākt pret Ramzana Kadirova algotņiem policija ir atteikusies. Taču par to, cik skaudri izvērtās propagandas medija pārstāvju vizīte kaujas laukā, vēsta daudzi avoti rietumos.

Cietušie ir NTV propagandas televīzijas kanāla operators Artjoms Epifanovs un žurnāliste-korespondente Olga Zenkova.

Darbadevējs viņu vārdā uzrakstījis iesniegumu vietējai “policijai”, taču tur ierosināt krimināllietu pret varmākām atteikušies. Dokuments šobrīd publicēts vairākās “Telegram” grupās.

foto: Telegram
NTV vēstule Krievijas Izmeklēšanas komitejai.

Saskaņā ar to incidents noticis okupētajā Melitopolē (Zaporižjas apgabalā). Abi NTV kanāla pārstāvji tur ieradās, jo no redakcijas tika dots uzdevums veidot sižetu.

Propagandisti 17. janvārī vakariņojuši viesnīcas “Voroncovskis” restorānā, kad pie viņiem pienākuši vīri militārās formās un apgalvojuši, ka pārstāv bataljonu “Ahmat”, kurš cieši saistīts ar Čečenijas līderi Ramzanu Kadirovu.

Starp okupantiem un propagandas medija pārstāvjiem izcēlies konflikts, kā rezultātā tā dēvētie “kadirovieši” piekāva operatoru un izvaroja žurnālisti.

Atsevišķi avoti vēsta, ka šo grupveida izvarošanu un piekaušanu organizējis Čečenijas līdera Kadirova brāļadēls Hasans Ibragimovs.

Ieskats elitārā franču kafejnīcā Čečenijā. Tās dibinātāja - Ramzana Kadirova meita

Ieskats elitārā franču kafejnīcā Čečenijā. Tās dibinātāja - Ramzana Kadirova meita

gallery icon

Nav pirmā propagandistu vizīte okupētajā Ukrainā

Ukrainas medijos tiek piebilsts, ka NTV darbiniece Olga Zenkova iepriekš ievietota Ukrainas sabiedriskās organizācijas “Mirotvorec” datubāzē par darbu pie propagandas sižetiem, kuri filmēti okupētajā Doneckā.

Šajā datubāzē, kas apkopo Ukrainas nelabvēļus, Krievijas okupācijas atbalstītājus, ierakstīts arī NTV operators Artjoms Epifanovs.

Šī nebūt nav pirmā ziņa par Kadirova algotņu seksuālajiem noziegumiem frontē.

Vēl janvāra sākumā kāds mobilizēts Krievijas militārists pakārās pēc tam, kad viņu bija izvarojuši “kadirovieši”.

Viņam blakus tika atrasta zīmīte, kas adresēta viņa sievai.

Vēl 2022. gada septembrī Ukrainas mediji ziņoja, ka likumsargi identificējuši vismaz piecus gadījumus, kuros Krievijas karavīri pēc 24. februāra iebrukuma Ukrainas teritorijā izvarojuši bērnus vecumā no 4 līdz 16 gadiem.