foto: IMAGO/APAimages
FOTO: ar asarām acīs Zelenskis atvadās no helikoptera avārijā bojā gājušajiem
Ukraina, Kijiva, 2023. gada 21. janvāris. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piedalās atvadu ceremonijā no Iekšlietu ministrijas vadītāja un darbiniekiem, kas traģiski gāja bojā helikoptera avārijā 2023. gada 18. janvārī.
Pasaulē
2023. gada 21. janvāris, 21:50

FOTO: ar asarām acīs Zelenskis atvadās no helikoptera avārijā bojā gājušajiem

Jauns.lv

Ukrainas galvaspilsētā Kijivā 21. janvārī norisinājās atvadas no 18. janvāra traģiskajā helikoptera avārijā bojāgājušajiem, tostarp Ukrainas iekšlietu ministra Denisa Monastirska.

Traģiskajā avārijā Kijivas apgabala Brovaru pilsētā dzīvību zaudēja Ukrainas iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis un vēl 15 cilvēki.

Prezidents Volodimirs Zenenskis, kurš piedalījās Brovari helikoptera avārijā bojāgājušo bēru ceremonijā, izteica līdzjūtību viņu ģimenēm un atzīmēja, ka Ukraina katru dienu zaudē savus labākos dēlus un meitas.  

Ukrainā atvadās no traģiskajā helikoptera avārijā bojā gājušajiem

Ukraina, Kijiva, 2023. gada 21. janvāris, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un Ukrainas pirmā lēdija piedalās atvadu ceremonijā no Iekšlietu ministrijas ...

gallery icon

"Sāpes piepilda sirdi. Neaprakstāmas skumjas pārņem dvēseli. Ukraina katru dienu zaudē savus labākos dēlus un meitas. Paldies par jūsu svarīgo un cienīgo darbu Ukrainas labā. Jūs esat mūžīgi mūsu sirdīs. Mūžīgā piemiņa! " prezidents rakstīja "Telegram".

Iepriekš arī Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks atzīmēja, ka Ukraina ir zaudējusi godīgus un cienīgus cilvēkus, kuri strādāja savas valsts labā.

Savukārt premjerministrs Deniss Šmihals telegrammā rakstīja, ka helikoptera avārija atstājusi rētu katra ukraiņa dvēselē.

"Šodien mēs atvadāmies no tiem, kas gāja bojā helikoptera avārijā Brovarosā. Šī traģēdija atstāja rētu katrā ukrainī. Daži zaudēja māti, tēvu. Un daži zaudēja bērnu. Nav iespējams vārdos aprakstīt šīs bēdas. Mūsu kolēģi ir arī starp katastrofas upuriem," atzīmēja Šmihals.

Viņaprāt, tas ir liels zaudējums valdības komandai.

Helikoptera avārijā Kijivas apgabalā bojā gājis Ukrainas iekšlietu ministrs

Helikoptera avārijā Kijivas apgabala austrumos trešdienas rītā bojā gājuši 16 cilvēki, tostarp Ukrainas Iekšlietu ministrijas vadība un divi bērni, ziņo ...

gallery icon

Ukrainas Kijivas apgabala Brovaru pilsētā 18. janvārī nogāzās helikopters, kurā atradās Ukrainas Iekšlietu ministrijas vadība, katastrofā gāja bojā iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis un vēl 15 cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Francijā ražotais helikopters "Eurocopter EC225 Super Puma",  kurā bijuši deviņi cilvēki - sešas Iekšlietu ministrijas amatpersonas un trīs apkalpes locekļi -, nokritis līdzās bērnudārzam, aizķerot bērnudārza ēku. Sociālajos tīklos izplatītajos video redzams, ka katastrofas vietā izcēlies ugunsgrēks. Nodarīti bojājumi arī līdzās esošajai daudzdzīvokļu ēkai.

Dzīvību zaudējuši arī iekšlietu ministra vietnieks Jevheņijs Jeņins un ministrijas valsts sekretārs Jurijs Lubkovičs.

Trīs no bojāgājušajiem ir bērni.

Pēc precizētām ziņām, slimnīcās nogādāti 30 ievainotie, no tiem 12 bērni.

Ukrainas prezidenta birojs paziņojis, ka helikopters bijis ceļā uz vienu no "karstajiem punktiem" frontes līnijā.

Savukārt Harkivas apgabala policijas priekšnieks Volodimirs Timoško sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījis, ka Iekšlietu ministrijas vadība devusies uz Harkivas apgabalu.

Ukrainas Drošības dienests sācis izmeklēšanu, lai noskaidrotu helikoptera nogāšanās iemeslus.

"Pašlaik mēs izskatām visas iespējamās helikoptera avārijas versijas. Pirmstiesas izmeklēšana uzdota Ukrainas Drošības dienesta izmeklētājiem," sacīja Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins.

Drošības dienesta preses dienests vēlāk paziņoja, ka izmeklētāji izskata vairākas iespējamās versijas, starp kurām ir lidojuma noteikumu pārkāpšana,  helikoptera tehniski bojājumi, kā arī apzināta rīcība, lai iznīcinātu lidaparātu.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis notikušo nosauca par "šausmīgu traģēdiju", bet  Eiropadomes prezidents Šarls Mišels Monastirski nodēvēja par "lielu Eiropas Savienības draugu".