foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com video.
Okupanti sākuši demolēt Mariupoles sagrauto teātri; zem drupām joprojām daudz līķu
Krievi sākuši nojaukt izpostīto Mariupoles teātri
Pasaulē
2022. gada 23. decembris, 22:41

Okupanti sākuši demolēt Mariupoles sagrauto teātri; zem drupām joprojām daudz līķu

Jauns.lv

Krievijas varas iestādes sākušas iznīcināt Mariupolē sagrauto Drāmas teātri, paziņojis okupantu sagrābtās pilsētas mēra padomnieks Petro Andrjuščenko.

Andrjuščenko apsūdzējis okupācijas varas iestādes centienos slēpt simtiem civiliedzīvotāju slepkavības. Zināms, ka martā ēku bombardēja Krievijas kara lidmašīnas, un zem tās drupām joprojām varētu būt simtiem civiliedzīvotāju līķu.

Sabombardētais Mariupoles teātris, zem kura drupām iesprostoti cilvēki

16. martā krievu okupanti bombardēja Mariupoles Drāmas teātri. Traģēdijas brīdī tur slēpušies aptuveni 1200 cilvēku – sievietes, bērni un veci ...

gallery icon

Spridzināšanas brīdī ēkā atradās aptuveni 1200 cilvēku. Ukrainas varas iestādes uzskata, ka nogalināti 300 cilvēki, bet ziņu aģentūras "Associated Press" izmeklēšanā teikts, ka to skaits ir tuvu 600. Daudzi līķi atrasti pagrabā.

Nesen ap izpostīto teātri tika uzcelta aizsargsiena.

Video redzams, kā buldozers sagrauj daļu ēkas aizmugures.

Andrjuščenko sacīja, ka krievi plāno atstāt neskartu teātra priekšpusi un iznīcināt pārējo ēku, lai izveidotu jaunu teātri "uz Mariupoles cilvēku kauliem".

Pirms Krievija februārī iebruka Ukrainā un aplenca Mariupoli, teātris bija pilsētas dzīves centrālais punkts.

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon

Krievijas pilnvarotā iestāde, kas šobrīd pārvalda okupēto pilsētu, solījusi vēl atlikušajiem pilsētas iedzīvotājiem alternatīvu izklaidi - pagājušā gadsimta sešdesmito gadu padomju kulta mūzikla "Brēmenes muzikanti" atdzimšanu.

Decembra sākumā ziņu aģentūras "Associated Press" žurnālisti ar satelītattēlu palīdzību aprēķinājuši, ka Mariupoles kapsētā ir izrakti 10 300 jauni kapi. Raidorganizācija BBC novembrī ziņoja, ka aculiecinieki redzējuši, kā okupanti no ēku drupām izrok līķus un aizved tos apbedīšanai.

Kapu kopiņas daudzdzīvokļu māju pagalmos Mariupolē 2022. gada aprīļa vidū

gallery icon

Ukrainas amatpersonas uzskata, ka kaujās pilsētā dzīvību zaudējuši pat 25 000 cilvēku.

No "Azovstaļ" izdevies evakuēt varonīgos Mariupoles aizstāvjus

No aplenktās tērauda rūpnīcas "Azovstaļ" Mariupoles pilsētā pirmdien tika evakuēti 264 Ukrainas karavīri, paziņoja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

gallery icon

Pēdējie Mariupoles aizstāvji

Otrdien, 10. maijā, Ukrainas Nacionālās gvardes atsevišķā īpašo uzdevumu vienība "Azov", kas aizstāv Mariupoles tērauda rūpnīcas teritoriju “Azovstaļ”, publicēja savu ...

gallery icon

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca, kā rezultātā cietuši 17 cilvēki, trešdien paziņoja policija un Doņeckas ...

gallery icon