Pasaulē
2022. gada 13. decembris, 12:59

“Viņa raud par savu darbinieku, kamēr mums mirst cilvēki!” Podoļaks pasaka, ko domā par “Doždj”

Jauns.lv

Krievijas opozīcijas aprindās joprojām aktuāli ir Latvijas mediju regulatora lēmumi attiecībā uz TV kanālu “Doždj”. Kādā nesenā intervijā ar krievu publicisti Jūliju Latiņinu savas domas par skandālu ap šo mediju izklāstīja Ukrainas prezidenta padomnieks Mihailo Podoļaks.

“[...] Jūsu attieksme pret “Doždj” ir kāda?” 9. decembra tiešraidē Podoļakam vaicāja Latiņina.

“Saprotiet, mums nav tādas “Doždj” problēmas. Mūsu problēma ir masveida mūsu pilsoņu nogalināšana, ko veic Krievijas pilsoņi,” atbild Podoļaks.

“Žurnālista izgājiens, apgalvojot, ka tur puisīšiem frontē iet grūti... nu ziniet. Bet es negaidīju, ka meitene [Sindejeva, kanāla īpašniece] pilnā nopietnībā tiešajā ēterā raudās par “lielo traģēdiju”. “Jūs visi esat nelieši, kuri pieļāva lielāko netaisnību – cilvēku atlaida!” [Podoļaks par Sindejevas vēstījumu]. Šī Sindejevas histērija mani vienkārši nobeidza... kas tas bija?” retoriski jautā Podoļaks.

Kara posts - ukraiņu karavīri atgūstas no ievainojumiem

Karā uzvaras diemžēl tiek gūtas uz kādu ciešanu, dzīvības un veselības rēķina. Aizstāvoties no Krievijas agresijas tūkstošiem ukraiņu karavīri ir ...

gallery icon

“Drīkst, es viņai atgādināšu, ka šobrīd norit karš? Varbūt viņa vēlas paskatīties, kas notiek kaujas laukā, Mariupolē? Negrib viņa paskatīties uz to, ko sadarījusi Krievijas armija? Tiešām tagad salīdzināsim līķu kaudzi, kas reiz bija ģimene, ar viņas atlaisto darbinieku?” emocionāls paliek Podoļaks.

“Tad pasakiet man, Jūlija – par ko mums runāt, ja mēs atrodamies citās morāles realitātēs? Mums šķita, ka šie cilvēki [“Doždj” pārstāvji] izjūt karu pareizi. Izrādās, ka tā nebūt nav,” turpina Ukrainas prezidenta padomnieks.

Klausoties viņā, Latiņina nebilst ne vārda. Pilnu Podoļaka atbildi iespējams noklausīties augstāk ievietotajā video (sākot no 28:06).

Jau ziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēma anulēt apraides atļauju patlaban Latvijā strādājošajai Krievijas neatkarīgajai TV programmai "Doždj".  

Lēmums par apraides licences anulēšanu pieņemts saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai.

Tikmēr Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) vērtē, vai pastāv tiesisks pamats atcelt piešķirtās vīzas ar tiesībām uz nodarbinātību Krievijas neatkarīgās TV programmas "Doždj" darbiniekiem.

Neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām".

Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju.  "Doždj" 18. jūlijā pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā.