foto: ekrānuzņēmums no video
"Mums vajag Latvijas krievus!" Pleskavas gubernators ir gatavs uzņemt ikvienu Latvijas krievvalodīgo
Pleskavas gubernators Mihails Vederņikovs (pa kreisi) gatavs pat aizsūtīt autobusus līdz robežai. Apgabalam ir vajadzīgi Latvijas un Igaunijas krievi, viņš uzsver.
Pasaulē
2022. gada 6. decembris, 19:01

"Mums vajag Latvijas krievus!" Pleskavas gubernators ir gatavs uzņemt ikvienu Latvijas krievvalodīgo

Jauns.lv

Nesenā intervijā ar Krievijas propagandas resursu “Sputnik Latvia” Pleskavas apgabala gubernators Mihails Vederņikovs atklāja, cik ļoti pretimnākoša ir viņa vietvara gadījumos, kad krievi no Latvijas vēlas pārcelties uz Igaunijas un Latvijas pierobežā esošo apgabalu.

Ar Vederņikovu sarunājās no Rīgas uz Maskavu aizbēgušais “Sputnik” žurnālists Aleksejs Stefanovs, kurš jau ilgāku laiku no kaimiņvalsts cītīgi apraksta situāciju Latvijā un mūsu valsts politiku.

Īpaši cītīgi Stefanovs seko līdzi to prokrievisko aktīvistu gaitām, kuri Latviju pametuši, apgalvojot, ka šeit viņus “vajā dienesti”.

Vederņikovs sarunā ar propagandistu norādījis, ka viņa vadītais apgabals ik gadu zaudē aptuveni vienu procentu iedzīvotāju.

Cilvēki pie Krievijas vēstniecības aicina tās darbiniekus aizvākties no Latvijas

Pie Krievijas vēstniecības Latvijā aizritējusi akcija, kuras pamatā ir aicinājums agresorvalsts pārstāvniecības darbiniekiem pamest mūsu valsti.

gallery icon

“Esam gatavi radīt visus nepieciešamos apstākļus, operatīvi noformēt pilsonību, ja tāda ir zaudēta. Esam gatavi nepastarpināti palīdzēt ar darba, dzīvesvietas un citu jautājumu sakārtošanu,” pauda Pleskavas apgabala gubernators.

Sarunā abi tiek pat līdz “evakuācijas” apspriešanai, ar ko Stefanovs domā masveida krievu asistētu emigrēšanu uz kaimiņvalsti.

Vederņikovs norāda, ka kam tādam netic. Cilvēki lielākoties līdz šim uz viņa apgabalu pārcēlušies dzīvot individuāli, ar ģimenēm.

Viņš gan iesaka visiem to darīt, vēršoties vēstniecībā. Tādējādi apgabala vadība būs informēta un varēs sniegt palīdzību.

Vederņikovs norāda, ka, ja vienlaikus pārceļas vairākas ģimenes, apgabals pat ir gatavs nosūtīt autobusu līdz robežai un atpakaļ uz galamērķi.

Pleskavas gubernators norāda, ka visvairāk viņa apgabalam nepieciešami profesionāļi medicīnas un pedagoģijas jomās, taču esot arī daudz iespēju pārkvalificēties.