foto: ekrānuzņēmums no video
"Zēns kastē" - noslēpumainas slepkavības lietā pēc 65 gadiem beidzot identificēts upuris
Pasaulē
2022. gada 3. decembris, 05:44

"Zēns kastē" - noslēpumainas slepkavības lietā pēc 65 gadiem beidzot identificēts upuris

Jauns.lv

Pēc 65 gadiem beidzot atrisināta slepkavības lieta ar nosaukumu "Zēns kastē". Bērna līķis pirms vairāk nekā pusgadsimta tika atrasts kastē Filadelfijā.

Trešdien pirmo reizi policija paziņoja, ka ir atklājusi bērna identitāti, kas nozīmē, ka beidzot uz viņa kapakmeņa varēs pievienot vārdu.

Kapsētas darbiniece Linda Tamburi sacīja: "Lai uz tā akmens būtu vārds, to visi ir vēlējušies mūžīgi. Es tikai priecājos, ka esmu šeit, lai zinātu, ka redzēšu tā mazā zēna vārdu uz akmens."

foto: ekrānuzņēmums no video

Linda Tamburi un viņas kolēģi kapsētā izplūda asarās, kad viņiem tika paziņots, ka Filadelfijas policija beidzot šo lietu ir atrisinājusi.

Viņa kopā ar Deivu Drisdeilu rūpējas par zēna atdusas vietu kopš viņa mirstīgo atlieku pārvietošanas uz kapsētu 1998. gadā, vēsta "Mirror".

"Es tikai vēlētos, lai policijas darbinieki un visi iesaistītie cilvēki, kas sen aizgājuši mūžībā, vēl būtu šeit, lai to redzētu, jo tas bija viens no viņu mērķiem, un daži no viņiem teica: "Es ceru, ka viņi dzīvos pietiekami ilgi, lai uz kapakmeņa redzētu vārdu."

foto: ekrānuzņēmums no video

Bērns, kurš savas slepkavības brīdī bija vecumā no četriem līdz sešiem gadiem, tika atrasts izmests ceļa posmā Filadelfijas ziemeļos 1957. gada februārī.

Viņu nevarēja identificēt ne tajā laikā, ne turpmākajos gados. 
Tagad atvaļinātais detektīvseržants Bobs Kulmeiers 2021. gada aprīlī pastāstīja, ka nāves cēlonis ir "trula spēka trauma".

2019. gadā policija ekshumēja zēna mirstīgās atliekas, lai iegūtu vairāk DNS, kas viņiem palīdzēja izstrādāt veiksmīgu DNS profilu.

Izmantojot DNS, detektīvi izmeklēja genealoģisko informāciju, lai atrastu potenciālos radiniekus.

Vairāk par šo lietu policija sola atklāt jau tuvākajā nedēļā.

foto: ekrānuzņēmums no video