foto: EPA/Scanpix
Baumas bija patiesas! Kims Čenuns pirmo reizi sabiedrībā izvedis meitu
Mediji lēš, ka Čenuna meitai varētu būt 12 vai 13 gadi
Pasaulē
2022. gada 20. novembris, 17:16

Baumas bija patiesas! Kims Čenuns pirmo reizi sabiedrībā izvedis meitu

Jauns.lv

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pirmo reizi sabiedrībā iznācis kopā ar savu meitu, apstiprinot ilgi sabiedrībā cirkulējušās baumas par viņas eksistenci, raksta BBC.

Meitene, kuru, domājams, sauc Kima Ču-ae, pagājušajā piektdienā pievienojās tēvam lielas starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumā.

Abi nopētīja iespaidīgo raķeti, sadevušies rokās. Oficiāli nav zināms, cik Čenuna meitai ir gadu, bet mediji lēš, ka viņa varētu būt 12 vai 13 gadus veca.

foto: EPA/Scanpix
Kims Čenuns meitu atvedis uz ballistiskās raķetes izmēģinājumu

Par Čenuna personīgo dzīvi zināms ļoti maz. Sabiedrībā viņš mēdz iziet tikai ar sievu, un arī tas notiek ļoti retos gadījumos. Par Ri Soldžas eksistenci pasaule uzzināja vien pēc viņas kāzām ar Čenunu.

Ziemeļkorejas pirmā lēdija Ri Soldžu

gallery icon

Ziemeļkorejas līdera meitas pēkšņā parādīšanās raisījusi daudz jautājumu, pat aizēnojot pašu raķetes palaišanas faktu. Eksperti lauza galvas, vai tas nozīmē, ka Čenuna pēctece ir nākamā valsts galva, kā arī ir neizpratnē, kāpēc viņa publikai atklāta tieši tagad, vēl tik jaunai esot. Baumas par Čenuna veselības stāvokli klīst jau sen, un šis publiskais iznāciens tās saasinājis vēl vairāk, liekot domāt, ka meita jau savlaicīgi tiek gatavota varas pārņemšanai.

Kims Čenuns ierodas Singapūrā uz tikšanos ar Trampu

Kims ielidojis Singapūras Čangi lidostā plkst.14.38 pēc vietējā laika (plkst 9.38 pēc Latvijas laika) ar lidsabiedrības "Air China" lidmašīnu. Kims ...

gallery icon

Jau septembrī vairāki Ziemeļkorejas eksperti ziņoja, ka Ču-ae parādīta kādā video, kas izplatīts par godu valsts svētku svinībām. Tomēr tās bija tikai spekulācijas, un Ziemeļkorejas vadība neapstiprināja, ka tā patiešām bija līdera meita.

Baumas par meitu izplata ASV basketbola zvaigzne

Pirmo reizi Ču-ae tika pieminēta 2013. gadā pēc tam, kad pretrunīgā ceļojumā uz Ziemeļkoreja devās pensionētā amerikāņu basketbola zvaigzne Deniss Rodmens.

Rodmens pēc ceļojuma pastāstīja, ka pavadījis laiku kopā ar Čenunu un viņa ģimeni, atpūšoties pie jūras, un rokās "turējis viņu mazuli Ču-ae".

Eksperti uzskata, ka Ziemeļkorejas līderim varētu būt pat trīs bērni - divas meitenes un zēns, bet Ču-ae ir vecākā atvase.

foto: EPA/Scanpix
Čenuns ar meitu un sievu

Zināms, ka ASV ir nosodījušas raķetes palaišanu, un Dienvidkoreja devusi rīkojumu veikt stingrākus pasākumus Ziemeļkorejas draudu atvairīšanai. Savukārt Japānas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka Phenjana izšāvusi "iespējamu ballistisko raķeti", un Japānas krasta apsardze brīdināja kuģus netuvoties atlūzām ūdenī.

Japānas premjerministrs Fumio Kisida vēlāk paziņoja, ka Ziemeļkorejas raķete iekritusi jūrā Japānas ekskluzīvās ekonomiskās zonas robežās uz rietumiem no Hokaido salas.

Viņš nosauca šo raķetes palaišanu par "absolūti nepieņemamu", bet sacīja, ka nav ziņots par tās nodarītiem bojājumiem kuģiem vai lidaparātiem.

Retās reizes, kad Ziemeļkorejas pirmā lēdija Ri Soldžu iziet sabiedrībā

gallery icon

Jaunākie foto no Ziemeļkorejas

Tā rit dzīve Phenjaņā. 2016.gada aprīlis.

gallery icon

Ziemeļkorejas ikdiena: drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

Ziemeļkorejas ikdiena - drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

gallery icon