Krievijas pilsonim, kurš Igaunijā apvainoja ukraiņu bēgļus, iespējams, būs jāaizvācas no valsts
foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Pēc meiteņu teiktā, konflikta būtība bijusi tāda, ka vīrietis no viņām prasījis runāt “normāli”, proti – krieviski.
Pasaulē
2022. gada 16. septembrī, 15:52

Krievijas pilsonim, kurš Igaunijā apvainoja ukraiņu bēgļus, iespējams, būs jāaizvācas no valsts

Jauns.lv

Migrācijas uzraudzības dienesta vadītājs Rainis Sinikass informēja Igaunijas sabiedrisko mediju ERR, ka Igaunijā dzimušajam Krievijas pilsonim ir anulēta ilgtermiņa uzturēšanās atļauja.

Krievijas pilsonim, kurš Igaunijā apvainoja ukraiņ...

“Vasarā notikušā konflikta iniciators iepriekšējā nedēļā saņēma paziņojumu, ka, pamatojoties ar saistošā likuma normām, viņam tiek atņemta ilgtermiņa uzturēšanās atļauja. Personai ir tiesības šo lēmumu desmit dienu laikā apstrīdēt,” publiski pauda Igaunijas amatpersona.

Video, kurā redzams, kā vīrietis aizskar sievietes, joprojām noskatāms internetā:

Kā piebilst policija, likums paredz, ka pēc lēmuma stāšanās spēkā, šādai personai ir pienākums iesniegt iesniegumu īslaicīgas uzturēšanās atļaujas saņemšanai, lai viņam būtu tiesības palikt Igaunijas teritorijā.

Sievietes pie Krievijas vēstniecības Rīgā protestē pret okupantu pastrādātajām zvērībām Ukrainā

Rīgā pie Krievijas vēstniecības aizvadīta protesta akcija pret seksuālo vardarbību un kara noziegumiem Ukrainā, uz kuru bija sapulcējušās ap 100 ...

“Ja turpmāko piecu gadu laikā netiks fiksēti nekādi šīs personas pastrādāti likumpārkāpumi, būs iespēja mēģināt iegūt pastāvīgas uzturēšanās atļauju, kā to paredz standarta procedūra,” precizēja Sinikass.

“Agresija jebkurā veidā nav pieļaujama. Visiem cilvēkiem, kas dzīvo Igaunijā, ir jājūtas droši un pasargāti publiskās vietās. Un tajā pašā laikā visiem cilvēkiem, kas dzīvo Igaunijā, ir jāievēro likumi un pret visiem jāizturas pieklājīgi un korekti,” komentējot šo lēmumu, piebilda amatpersona.

Konflikts starp vietējo krievu vīrieti un ukraiņu meitenēm izcēlās jūlijā.

Video, kas izlikts vienas cietušās sociālajos tīklos, ir redzams, kā vīrietis, būdams alkohola reibumā, aizvaino meitenes, izsakoties necenzēti.

Pēc meiteņu teiktā, konflikta būtība bijusi tāda, ka vīrietis no viņām prasījis runāt “normāli”, proti – krieviski.

Iepriekš pats vīrietis sarunā ar “rus.delfi.ee” savus rupjos vārdus skaidroja ar to, ka sievietes it kā viņu provocējušas, aizskarot viņa dzimto valodu.