Pasaulē
2022. gada 12. septembris, 20:55

Ejot aiz karalienes zārka, īpaši nepatīkamu brīdi piedzīvo princis Endrū; aizturēts vīrietis

Jauns.lv

Pirmdien pagājušajā nedēļā mūžībā aizgājušās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II zārks ieradās Edinburgā. Ceļā uz katedrāli to pavadīja visi četri karalienes bērni - karalis Čārlzs III, princese Anna, princis Endrū un princis Edvards.

Mūžībā aizsauktās karalienes Elizabetes II zārks nogādāts Edinburgas katedrālē

Pirmdien pagājušajā nedēļā mūžībā aizgājušās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II zārks ieradās Edinburgā. Ceļā uz katedrāli to pavadīja visi četri karalienes ...

gallery icon

Īpaši nepatīkams gājiens izvērtās princim Endrū, kurš, kā zināms, pirms dažiem gadiem tika ierauts nopietnā skandālā. Jorkas hercogam tikušas izvirzītas apsūdzības seksuālā vardarbībā.

Sieviete vārdā Virdžīnija Džufre apgalvoja, ka skandalozais nelaiķa finansists Džefrijs Epšteins viņu kā nepilngadīgo pirms daudziem gadiem esot "aizdevis" dažādiem cilvēkiem seksuālām attiecībām, to skaitā princim Endrū. Lai izbeigtu Ņujorkā uzsākto ļoti postošo civilo seksuālas vardarbības lietu, princis Endrū samaksājis apsūdzības cēlējai 12 miljonus sterliņu mārciņu. Viņš noliedzis savu vainu.

Prinča Endrū un Sāras Fērgusones kāzas

gallery icon

Lai gan lieta izbeigta, tās atskaņas dzirdamas joprojām.

Pirmdien, kad Jorkas hercogs pavadīja savas mātes, karalienes Elizabetes II zārku uz katedrāli, karaļnama pārstāvjiem dodoties garām pūlim, kāds vīrietis veltījis princim Endrū neglaimojošus izsaucienus.

"Endrū, tu esi slims, vecs vīrs!" kliedza vīrietis. "Pretīgi!"

Vīrietis nekavējoties tika aizturēts. 

Skotijas policijas pārstāvis skaidro: "Pirmdien, 2022. gada 12. septembrī, ap plkst. 14.50 tika arestēts 22 gadus vecs vīrietis saistībā ar miera traucēšanu."

Skotijā par šādu pārkāpumu var sodīt pat ar 12 mēnešu ilgu cietumsodu un/vai naudassodu līdz 5000 mārciņām.

Katedrālē tika aizvadīts dievkalpojums, savukārt kopš plkst. 17.00 katedrāle 24 stundas ir atvērta ikvienam, kurš vēlas izrādīt cieņu un atvadīties no karalienes Elizabetes II.

Karaliene Elizabete II savā Skotijas rezidencē Balmorālā

gallery icon

Cilvēki Londonā godina mūžībā aizgājušo karalieni

Ar asarām acīs šorīt pie Bekingemas, Vindzoras un Balmorālas pils pulcējās tūkstošiem cilvēku, lai noliktu ziedus un godinātu karalieni Elizabeti ...

gallery icon