foto: AFP/Scanpix
Vairums franču uzskata Krievijai piemērotās sankcijas par neefektīvām
Parīze 2022. gada 9. augustā.
Pasaulē
2022. gada 8. septembris, 20:20

Vairums franču uzskata Krievijai piemērotās sankcijas par neefektīvām

Jauns.lv / LETA

Trīs ceturtdaļas franču uzskata, ka Krievijai piemērotās sankcijas nav efektīvas kara izbeigšanā, liecina jauna aptauja.

Sabiedriskās domas pētījumu firmas "Elabe" trešdien publiskotā aptauja liecina, ka 52% aptaujāto arī uzskata, ka Rietumu militārā un finansiālā palīdzība Ukrainai ir neefektīva.

Tomēr 47% respondentu uzskata, ka palīdzība var sekmēt kara izbeigšanu.

Arvien lielāks skaits respondentu apšauba sankcijas un atbalstu Ukrainai, ņemot vērā dzīves dārdzības pieaugumu Francijā.

40% aptaujāto uzskata, ka Krievijai piemērotās sankcijas un atbalsts Ukrainai ir prioritāte, neskatoties uz ietekmi, kāda tām ir uz cilvēku dzīvi Francijā. Tas ir par 6% mazāk nekā aptaujā, kas tika veikta marta beigās.

32% aptaujāto uzskata, ka būtu jāsamazina atbalsts Ukrainai un jāatvieglo Krievijai piemērotās sankcijas, ņemot vērā augošās problēmas Francijā, kas ir par 2% mazāk nekā martā.

Tikmēr to īpatsvars, kuri uzskata pirktspēju par svarīgāku par atbalstu Ukrainai un kuri vēlas apturēt sankcijas, lai atdzīvinātu ekonomiku, ir pieaudzis par 8% līdz 27%.

Runājot par Zaporižjas atomelektrostacijas (AES) apšaudīšanu un karadarbību AES tuvumā, aptauja liecina, ka 80% franču bažījas par kodolkatastrofu.

Vairs tikai 16% sagaida, ka Krievijas iebrukums Ukrainā, kas turpinās jau septīto mēnesi, drīz beigsies. 83% aptaujāto domā, ka karš turpināsies vēl vairākus mēnešus vai pat gadus.

Aptauja tika veikta 6. un 7.septembrī, un tajā piedalījās 1001 cilvēks, kas sasniedzis 18 gadu vecumu.