Pasaulē
2022. gada 5. augusts, 19:21

VIDEO: ukraiņi tiešā trāpījumā iznīcina sešas augstas krievu militārpersonas

Jauns.lv

Sociālajos tīklos publicēts Ukrainas bruņoto spēku uzņemts video, kurā redzams, kā Ukrainas aizstāvji tiešā trāpījumā iznīcinājuši divus militāros transportus, kas, pēc Ukrainas bruņoto spēku virsnieka Anatolijs Stefana sacītā, veduši sešus Krievijas armijas komandierus.

Krievu komandieri ukraiņu tiešā trāpījuma brīdī bijuši atceļā no kādas sanāksmes.

Iespaidīgajos videokadros redzams, kā ukraiņi ar prettanku raķeti trāpa vienam no transportlīdzekļiem, bet otra spēkrata vadītājs šķietami zaudē kontroli pār transportlīdzekļa vadību, un tas apgāžas uz jumta. Visi pasažieri un vadītāji gājuši bojā.

Stefans norādījis, ka triecienu neprecizētā datumā veikuši 56. motorizētās brigādes karavīri.

Saskaņā ar Ukrainas Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju, 56. brigāde šobrīd darbojas ap Avdijivku, kas atrodas uz ziemeļiem no Krievijas kontrolētās Doneckas.

"Seši krievu komandieri un pieci karavīri tika oficiāli denacificēti un demilitarizēti. Slava Ukrainai!" raksta Stefans.

Ziņas par nogalinātajiem krievu komandieriem publicētas neilgi pēc tam, kad paziņots par 52 gadus vecās krievu pulkvežleitnantes Olgas Kursas Kačuras likvidēšanu. Kačura bija dzimusi Ukrainā, bet cīnījās kopā ar Krievijas atbalstītajiem separātistiem Ukrainas austrumos.

Viņa gāja bojā pirms dažām dienām Ukrainas raķešu uzbrukumā netālu no Horlivkas pie Avdijivkas.

Pašlaik nav skaidrs, vai video iemūžinātais raķetes trieciens un uzbrukums, kurā gājusi bojā Kačura, ir viens un tas pats.

Kačura ir pirmā Krievijas frontes sieviešu kārtas virsniece, kas nogalināta kaujās. Viņa pati sevi dēvēja par "vilceni" un valsts televīzijā atklāti lielījās par to, ka viņai patīk nogalināt ukraiņus.

Kijivas militārais izlūkdienests norāda, ka Kačura tā dēvētās "Doneckas tautas republikas" rindām pievienojās 2014.gadā, un viņa bijusi atbildīga par civiliedzīvotāju apšaudīšanu Donbasā.

Okupanti nogalina Vinnicas iedzīvotājus - ar raķetēm apšaudīta dzīvojamā ēka un birojs

Krievijas raķešu triecienā Ukrainas vidienes pilsētā Vinnicā ceturtdien nogalināti 17 un ievainoti 30 cilvēki, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtējo situāciju dienests ...

gallery icon
10

Okupantu raķete sagrauj dzīvojamo ēku Časivjarā, nogalinot vismaz 48

Krievijas karaspēka raķešu triecienā Ukrainas Doneckas apgabalā Časivjarā sagrauts piecstāvu dzīvojamais nams, nogalinot vismaz 48 cilvēkus. Nogalināto vidū ir viens ...

gallery icon
9

Sirdi plosoši kadri: okupanti bombardē ļaužu pilnu tirdzniecības centru Ukrainas pilsētā Kremenčukā

gallery icon
51