foto: Lita Krone/LETA
"Kalašs kā kvēpināmais trauks!" Kaspars Dimiters sacerējis balādi, godinot Ukrainā iznīcinātu "kristīgu" okupantu
“Kur Kubaņs, tur kalašs kā kvēpināmais trauks”, salīdzinot krievu triecienšauteni ar kristiešu rituālos izmantotu atribūtu, dzied Dimiters.
Pasaulē
2022. gada 25. jūlijs, 13:55

"Kalašs kā kvēpināmais trauks!" Kaspars Dimiters sacerējis balādi, godinot Ukrainā iznīcinātu "kristīgu" okupantu

Jauns.lv

Latvijas dziesminieks Kaspars Dimiters “YouTube” ievietojis pašsacerētu dziesmu krievu valodā ar nosaukumu “Iesauka Kubaņ”. Tā veltīta Ukrainā iznīcinātam Krievijas algotnim Andrejam Ivančukam, kurš esot bijis kristīgs, un, spriežot pēc dziesmas vārdiem, “īsts vīrs”.

Sev tuvus, aktuālus jautājumus un tēmas Kaspars Dimiters vienmēr ir apcilājis un pārspriedis dziesmās.

Muzikants kopā ar līdzīgi noskaņoto dzīvesbiedri gadiem ir naidīgi vērsies pret seksuālajām minoritātēm.

Vēl Covid-19 pandēmijas mēnešos Dimiters atkārtoti ar savu daiļradi pagodināja un cildināja virkni pašmāju aktīvistu, kuri spītīgi iebilda pret drošības pasākumiem, ierobežojumiem un vakcināciju.

Bēdīgi slavenais bards izsenis ir pazīstams ar saviem kristietībā bāzētajiem, konservatīvajiem un arī prokremliskajiem uzskatiem, kā rezultātā, domājams, arī radies nesenais garadarbs par godu Krievijas algotnim Andrejam Ivančukam ar iesauku “Kubaņ”.

Vēl 20. jūlijā mediji Krievijā ziņoja par Ivančuka nāvi. Viņš Ukrainā aktīvi karoja Kubaņas kazaku pulka sastāvā, kā rezultātā arī tika iznīcināts.

Okupantu pielīdzina Jēzum Kristum?

Dziesmā, kas veltīta krievu okupantam, atkārtoti kopā sapīts karš un kristietība, Dimiteram daudzinot “Kubaņu” kā sava veida kristīgo kareivi.

“Kur Kubaņs, tur kalašs kā kvēpināmais trauks”, salīdzinot krievu triecienšauteni ar kristiešu rituālos izmantotu atribūtu, dzied Dimiters.

Skaņdarbā “Kubaņs” arī uzteikts kā drosmīgs karotājs, kurš “lūdzies gan par draugiem, gan ienaidnieku [ukraiņiem]” un saliedējis savus cīņu biedrus – okupantus.

Dziesmas vārdos pieminēts arī 9. maijs un ar šo datumu saistītie sarkanarmiešu svētki.

Kādā no pantiņiem pats “Kubaņs” teju vai tiek salīdzināts ar Jēzu Kristu, Dimiteram dziedot: “Uz Golgātu ej, zinot cenu, lai sit krustā, lai lodes kā naglas [...].”

Kaspars Dimiters nosvin 60. dzimšanas dienu

Dziesminieks Kaspars Dimiters 1. maijā nosvinēja 60 gadu jubileju Cēsu pils parkā.

gallery icon
127

Krievu klausītāji slavē “Artmanes dēlu”

“YouTube” 20. jūlijā ievietotā dziesma ar teksta video jau izpelnījusies vairāk nekā 13 000 skatījumus.

Redzams, ka īpašu sajūsmu par kārtējo Dimitera garadarbu apliecina krievvalodīgie, kuri tur īkšķus par Krieviju, tai terorizējot Ukrainas tautu.

“Vija Artmane ir lieliska! Ar tādu iekšējo, patieso, baltiešu spēku. Paldies Dievam, ka dēls ir padevies viņā. Tā mēs uzvarēsim!” raksta kāds no klausītājiem.