foto: AFP/Scanpix
Krievijā sācies "partizānu" karš
Maskavā tiek aizturēts vīrietis, kurš protestēja pret Krievijas sākto karu Ukrainā
Pasaulē
2022. gada 5. jūlijs, 20:44

Krievijā sācies "partizānu" karš

Jauns.lv / LETA

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā agresorvalstī aktivizējušies tā dēvētie partizāni, kas uzbrūk kara komisariātiem un traucē kara materiālu pārvadāšanai, vēsta krievu pētnieciskās žurnālistikas tīmekļa izdevums "The Insider".

Izdevums ziņo, ka Krievijā notikuši vismaz 23 uzbrukumi kara komisariātiem, tostarp 20 gadījumos izmantoti tā dēvētie Molotova kokteiļi.

Atbildību par šiem uzbrukumiem uzņēmušies dažādi grupējumi - gan anarhisti, gan Ukrainas atbalstītāji, gan galēji labējie.

Vienlaikus saskaņā ar mediju ziņām kopš 24.februāra, kad sākās atkārtotais iebrukums Ukrainā, Krievijā no sliedēm nogājuši 63 preču vilcieni, un tas ir gandrīz pusotru reizi vairāk nekā tajā pašā laika periodā pērn.

Par vienu no iespējamajām diversijām atbildību uzņēmies grupējums "Anarho-komunistu kaujas organizācija".

Grupējums centies aizturēt vilciena sastāvu, kas atradies ceļā uz Vladimiras apgabalā izvietoto raķešu artilērijas arsenālu, taču sabotāžas akts savlaicīgi atklāts.

"Partizāni" paziņojuši, ka tos iedvesmojis baltkrievu aktīvistu "sliežu karš", kas tika izvērsts Maskavas uzsāktās pilna mēroga karadarbības sākumposmā.

Baltkrievi Rīgā pieprasa Krievijai izbeigt Ukrainas apšaudīšanu no Baltkrievijas

Šovakar pie Krievijas vēstniecības Latvijā neliela protesta ietvaros Latvijas baltkrievu kopienas pārstāvji vērsās pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā.

gallery icon
34

Latvijas krievi pieprasa noziedzīgā kara izbeigšanu Ukrainā

Svētdien, 12. jūnijā, pie Krievijas vēstniecības Rīgā sācies kustības "Krievu balss pret karu" pikets "Krievu balss pret "putiniZmu"".

gallery icon
94