foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijas domē iesniegts likumprojekts ar mērķi atcelt Lietuvas neatkarības atzīšanu
Krievijas propagandas mediji cildina šādu ideju, sakot, ka līdzīgiem likumprojektiem būtu jāseko arī attiecībā pret Latviju un Igauniju.
Pasaulē
2022. gada 9. jūnijs, 05:28

Krievijas domē iesniegts likumprojekts ar mērķi atcelt Lietuvas neatkarības atzīšanu

Jauns.lv

Krievijas Valsts domē savdabīgo likumprojektu par Lietuvas Republikas neatkarības atzīšanas atcelšanu iesniedzis nebūt ne odiozās Vladimira Žirinovska liberāldemokrātu partijas, bet gan vadošās Vladimira Putina partijas "Vienotā Krievija" biedrs, domes deputāts Jevgēņijs Fjodorovs.

Konkrēti Fjodorovs ierosinājis atcelt PSRS Valsts padomes 1991. gada 6. septembra lēmumu “par Lietuvas Republikas neatkarības atzīšanu”.

Savu likumprojektu Fjodorovs pamato, atsaucoties uz izmaiņām Krievijas Konstitūcijā, kas nosaka, ka Krievijas Federācija ir PSRS tiesību aktu pārņēmēja savā teritorijā, kā arī 1991. gada 17. marta referenduma rezultātiem, ziņo "RIA Novosti".

foto: Ekrānuzņēmums no Telegram.
Šādi uz "Vienotās Krievijas" deputāta likumprojektu reaģē Krievijas propagandas mediju pārstāvji sociālajos tīklos.

Deputāts arī uzskata, ka PSRS Valsts padomes lēmums bijis nelikumīgs, jo "pārkāpa PSRS Konstitūcija".

Tiek ziņots, ka likumprojekts pagaidām tikai reģistrēts domē un nosūtīts tās priekšsēdētājam.

Pagaidām nav skaidrs, vai tas reāli tiks izskatīts.

Gaida līdzīgus likumprojektus arī par Latviju un Igauniju

Tikmēr Krievijas propagandas mediji jau paspējuši nosvinēt šādu ideju, uzsverot, ka, ja jau Lietuva ir brīva pārkāpt starptautiskās normas, tad kādēļ, lai to nevarētu darīt Krievija.

Norādīts arī, ka drīz šādi likumprojekti būtu jāvērš arī pret Latviju un Igauniju.

Tā, pieļaujams, tiek reaģēts uz Latvijas Republikas Saeimas un Rīgas Domes lēmumiem, kuri veicinās sarkanarmiešiem veltīto pieminekļu demontāžu Latvijā.

Krievijas puse šo ieceri jau atkārtoti kritizējusi, pamatojoties tieši uz starptautiskajām normām, kuras šādi, viņuprāt, tikšot pārkāptas.