foto: Krievijas pareizticīgās baznīcas Vladimiras eparhijas preses centrs
Krievu pareizticīgo svētie vīri jauniešiem māca mētāt granātas un darboties ar kaujas automātiem. VIDEO
Krievijas Zelta loka popi jauniešus apmāca militārajās gudrībās. 
Pasaulē
2022. gada 7. jūnijs, 06:22

Krievu pareizticīgo svētie vīri jauniešiem māca mētāt granātas un darboties ar kaujas automātiem. VIDEO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Krievijas pareizticīgās baznīcas Vladimiras eparhijas vadība tā vietā, lai bērniem un jauniešiem mācītu Bībeles baušļus, viens no kuriem, starp citu, skan - “Tev nebūs slepkavot”, nepilngadīgajiem sarīkojusi sportiski patriotiskas sacensības “Svētais karotājs”, kuru laikā jauniešus ievadīja tieši slepkavošanas gudrībās – mudināja mest granātas un izrādīt veicību automāta izjaukšanā/salikšanā.

Vladimiras “miera vēsts” sludinātāju karojošo propagandu vēl absurdāku šajā rašisma nometnē padarīja fakts, ka tiem krievu jauniešiem, kuri piedalījās “patriotiskajā svētajā karā par krievu pasauli”, kā balva tika piedāvāta bezmaksas maltīte amerikāņu picēriju tīkla “Papa John’s” (otrās vietas ieguvējiem) un saldējuma kafejnīcu “Baskin-Robbins” (trešās vietas ieguvējiem), kas nav pametušas Krievijas tirgu, ēstuvēs. Arī pirmās vietas ieguvējiem gastronomiskā balva bija iestādījumā ar visnotaļ neslāvisku nosaukumu – kulinārajā studijā “Roulet”.

Krievu pareizticīgās baznīcas sacensības “Svētais karotājs” (“Nexta”):

Interneta komentētāji ironizē – laikā, kad Kremļa propagandisti aicina karot par “krievu pasauli” un atteikties no “nedraudzīgo valstu” postošā dzīvesveida, tostarp arī Rietumu gastronomiskās kultūras, Vladimiras (kas, starp citu, pēc vēsturnieku domām tā nosaukta Kijevas lielkņaza Volodimira Svjatoslaviča vai Volodimira Monomaha vārdā) popi īstenojuši projektu “divi vienā”: gan karot par “krievu pasauli”, gan atbalstīt Rietumu dzīvesveidu.

Krievijas Saratovas apgabala domes deputāts Nikolajs Bondarenko par absurdajām svētajā spēlēm (krievu val.):

Vladimiras eparhijas mājaslapā rakstīts, ka maija beigās “Vladimirā, futbola stadionā “Torpēda”, tika aizvadītas tradicionālās VIII eparhijas sportiski patriotiskās sacensības “Svētais karotājs”. Sacensībās piedalījās 19 komandas no dažādām eparhijas pilsētām, stadionu apmeklēja vairāk nekā 100 cilvēku, tostarp Federālā soda izpildes dienesta Juridiskā institūta studenti un specvienības “Monamahs” pārstāvji.

foto: Krievijas pareizticīgās baznīcas Vladimiras eparhijas preses centrs
Granātu metējiem un Kalašņikova automātu pārzinātājiem Vladimiras eparhijā tika noturēts arī speciāls dievkalpojums.

Jauniešiem tika piedāvātas dažādas sacensības: stafete, automāta izjaukšana/salikšana, granātas mešana, pievilkšanās un citas. Cita starpā notika arī intelektuālais konkurss, kurā jaunieši pārbaudīja savas zināšanas par Tēvzemes un Baznīcas vēsturi. Pasākuma noslēgumā visi dalībnieki tika paēdināti ar pusdienām.

Pareizticīgais „Šaitana templis” Piemaskavā

Piemaskavas Odincovā 14. jūnijā svinīgi atklāja Krievijas Bruņoto spēku templi – trešo lielāko pareizticīgo baznīcu Krievijā, piedaloties augstākajai Krievijas augstākajai ...

gallery icon
22

Vladimira Putina stils 2020. gada pareizticīgo Ziemassvētkos

gallery icon
7