Pasaulē
2022. gada 5. maijs, 17:11

Okupanta vēstule palīdz žurnālistiem noteikt Bučas zvērībās iesaistītos karavīrus

Jauns.lv

Aģentūras „Reuters” žurnālisti veikuši izmeklēšanu par Krievijas militārpersonu klātbūtni Kijivas apgabala Bučā. Viņiem izdevās noskaidrot okupantu vienības un personu identitātes, kas atradās pilsētā civiliedzīvotāju slepkavību laikā.

Aģentūras korespondenti Bučā pavadīja trīs nedēļas. Viņi aptaujāja vairāk nekā 90 vietējos iedzīvotājus, izpētīja foto un video pierādījumus, kā arī Krievijas militārpersonu atstātos dokumentus.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20

Žurnālistiem izdevās noskaidrot, ka starp tiem, kas pilsētā atradās civiliedzīvotāju slepkavības laikā, bija Rosgvardes vienība “Vitjaz” un 76. desanta divīzija no Pleskavas.

foto: AFP/Scanpix
Pasaule par mierīgo iedzīvotāju masu slaktiņu Bučā uzzināja 2.aprīlī.

Turklāt viņi spējuši noskaidrot dažu Krievijas militārpersonu identitātes. Vienu no desantniekiem izdevies identificēt pēc mīlestības vēstules, kas viņam atsūtīta no Pleskavas.

Vēstule bijusi adresēta Aleksandram Logviņenko, kuru "Reuters" komanda pēcāk identificēja kā Pleskavas desantnieku. Oksana Ribakova, kura rakstījusi vēstuli, Logviņenko saukusi par savu "karavīru".

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon
14


Ar roku rakstītajā vēstulē Ribakova uztraucās par Logviņenko drošību un jautāja - "Kā tur ir?"

"Labi, ka tu esi tuvu, tu esi manā sirdī, bet tu esi tālu, kalpo mūsu dzimtenei, sargā mūs. Es ar tevi lepojos!" rakstīja Ribakova, noskūpstot vēstules apakšdaļu un atstājot uz tās lūpu krāsas nospiedumu.

Zināms, ka Ukrainas prokuratūrai izdevies noskaidrot 10 Krievijas militārpersonu identiātes, kuras iesaistītas civiliedzīvotāju spīdzināšanā Bučā.

Bučas mērs Anatolijs Fedoruks iepriekš informēja, ka Krievijas okupanti pilsētas iedzīvotājus nošāvuši pēc sarakstiem, kurus viņiem sastādījuši nodevēji.