Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

"Tu tur izvaro ukraiņu sievietes, bet man neko nesaki, labi?" Pārtvertā sarunā atklājas sievas aicinājums krievu karavīram

Jauns.lv

"Radio Free Europe/Radio Liberty" un izmeklēšanas projekts "Schemes" ir atklājuši krievu karavīru, kuram sieva bija piedāvājusi izvarot ukraiņu sievietes. Pašlaik viņš ir ievainots un ārstējas Sevastopoles slimnīcā.

"Tu tur izvaro ukraiņu sievietes, bet man neko nes...

Sarunu, kurā sieviete piedāvā vīrietim izvarot ukraiņu sievietes, 12. aprīlī publicēja Ukrainas Drošības dienests. Ieraksts liecina, ka publicētais fragments ir daļa no garāka dialoga.

Izrādās, ka šis vīrietis ir Romāns Bikovskis - karavīrs, kas piedalījies Krimas aneksijā. Savukārt telefonsarunā dzirdamā sieviete, kura, smejoties aicina viņu uz izvarošanu, ir viņa sieva Olga. Kopš 2018. gada ģimene dzīvo okupētajā Krimā, kur sieviete audzina abu četrus gadus veco dēlu.

Publicētā fragmenta atreferējums:

- Tā, tu tur izvaro ukraiņu sievietes, bet man neko nesaki, labi? Saproti?

- Izvarot, bet tev neko neteikt?

- Jā, lai es neko nezinu.

- Drīkst, ja?

- Jā, bet izsargājies, lai ir droši.

- Labi.

Ukrainas tiesībsargājošo iestāžu avoti žurnālistiem atklāja sarunā iesaistīto zvanītāju tālruņu numurus.

Kā noskaidroja "Radio Free Europe/Radio Liberty", šie numuri tika izmantoti, lai reģistrētu divus kontus sociālajā tīklā "VKontakte", kas pieder Romānam un Olgai.

Žurnālistiem sazinoties ar Bikovski, viņš apstiprināja, ka atrodas Sevastopolē, bet noliedza, ka būtu zvanā iesaistītais vīrietis.

Arī Olga apstiprināja, ka viņas vīrs atrodas Sevastopolē, sakot, ka viņš ir ievainots un ārstējas slimnīcā, bet uz citiem jautājumiem atteikusies atbildēt. Pēc sarunas ar žurnālistu viņa uzreiz izdzēsusi savu "VKontakte" kontu.

Neskatoties uz Bikovska noliegumu, viņa un viņa sievas balss sakrīt ar ierakstu, ko pārtvēris Ukrainas drošības dienests.

Bikovski neviens nav apsūdzējis izvarošanā, un pārim nav izvirzītas nekādas apsūdzības.

Jau ziņots, ka kopš kara sākuma Ukrainā ir saņemti daudz ziņojumu par seksuālu vardarbību, ko Krievijas militārie spēki pastrādājuši pret Ukrainas pilsonēm, tostarp vairumā izvarotas arī nepilngadīgas meitenes. Daudzas no izvarotajām sievietēm pēc tam nogalinātas.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...